Přejít na menu Přejít na obsah

Heavy metalová kapela Rage spolu s orchestrem na Masters of Rock 2013

27. 3. 2013

Redakce Novinky

rageNení nad pořádnou dávku heavy metalu, který doprovází symfonický orchestr a to vše na metalovém svátku ve Vizovicích hezky na živo a s plnou parádou. To nám nabídne kapela Rage spolu s orchestrem Lingua Mortis Orchestra.

Neznáte kapelu Rage? To je velká chyba, kterou musíme napravit. Kapela byla založena v Německu již v roce 1984 pod názvem Avenger, se kterým vydala album Prayers of Steel. Po tomto albu a několika personálních změnách došlo i na změnu jména kapely a na svět přišel název Rage. S tímto jménem vydala kapela na 20 alb a našla si své místo na metalovém poli i v srdci mnoha fanoušků. Pro ukázku si můžete poslechnout na youtube třeba tuto známou skladbu Higher than the Sky.

Již několikrát jsme měli možnost kapelu Rage vidět i v ČR, dokonce i s orchestrem, který nese název Lingua Mortis Orchestra a s kapelou již delší dobu spolupracuje. Živý orchestr doprovázející kapelu na koncertu je neskutečný poslechový zážitek a mohu zaručit, že Vás z něj během koncertu několikrát zamrazí, tedy v tom dobrém slova smyslu. V letošním roce máme skvělou šanci zažít takovouto atmosféru na tradičním metalovém festivalu ve Vizovicích Masters of Rock 2013.

V současnosti kapelu tvoří tři tváře, které dokážou i přes svůj malý počet ze sebe vydat to nejlepší. Na pódiích tedy můžeme vidět:

Peter „Peavy“ Wagner – zpěv, baskytara

Victor Smolsku – kytarový virtuóz

Andre Hilgers – bicí nástroje

Neváhejme tedy a plánujme si na léto dovolené, abychom se v hojném počtu ve Vizovicích sešli, neboť kdoví jestli to náhodou nebude jeden z posledních ročníků tohoto festivalu na tomto místě. Pokud by jste měli něco na srdci ohledně místa konání festivalu tak neváhejte napsat do komentářů pod článkem, přece jen Master sof Rock a Vizovice patří určitě dohromady.

Jan „Dreid“ Páč

 

rage

 

 

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace