Přejít na menu Přejít na obsah

Jazz Brno se rozjíždí již po desáté

18. 9. 2007

Redakce Novinky

18. září začal jubilejní desátý ročník průběžného mezinárodního hudebního festivalu Jazz Brno . Měli jsme možnost zhlédnout sexteto Tarapaca Jazz a již dnes ve 20 hodin nás potěší legendární slovenský jazzman Dodo Šošoka se svým triem.

Čeká nás tříměsíční řada jazzových večerů sestávající z 24 koncertů, které se konají v brněnském klubu Stará pekárna. 15 z nich je poslechových, 9 je zaměřených spíše tanečně. Podle slov hlavního pořadatele Jiřího Švédy z agentury Art supluje tenhle festival neexistenci stálého jazzového klubu v Brně. Právě proto trvá akce neobvykle dlouho.

limboKromě domácích seskupení jako např. Baklažán , Trio de Janeiro nebo Ondřej Štveráček & Rado Tariška Saxophone Summit se budeme moci setkat třeba s maďarským Daniel Váczi Triem, rakouskými Tres Hombres nebo polskými Ecstasy Project . Festival pak 22. prosince zakončí domácí Eggnoise .

Vstupné na koncerty se v předprodeji pohybuje kolem 70-90 Kč, na místě od 100 do 140 Kč, je ale možné zakoupit i výhodné permanentky, a to na poslechové večery za 450 Kč a taneční večery za 350 Kč. Předprodeje vstupenek zabezpečuje BKC - Běhounská 17, Indies - Poštovská 2, Kult - Rybkova 1 a bar Staré pekárny na Štefánikově ulici 8.

Kompletní program festivalu, bližší informace o vstupenkách a profily jednotlivých interpretů můžete nalézt na http://www.jazzdoregionu.cz/jazzbrno.

Autor: Peter Marek, www.nekultura.cz

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace