Přejít na menu Přejít na obsah

Již za 26 dní se otevírá říše divů na Maďarském Sziget festivalu


szigeSziget festival, neboli “Ostrov Svobody”, připravuje nezapomenutelný nultý den festivalu. V tento den se festivalový park promění v říši divů. Na hlavní stage zahraje známá bulharská kapela Quimby (alternative rock). Na OTP Bank World Music Party stage zahraje také bulharská kapela, tentokrát Muzsikás, která slaví 40 leté výročí. Oba koncerty jsou speciálně připraveny pro Sziget a jeho říši divů a nabídnou originální vystoupení včetně mezinárodních hostů.

 

Během nultého dne mají také návštěvníci možnost zúčastnit se na 20 různých kulturních programů, které jsou připraveny na motivy knížky Lewise Carrola, Alenka v říši divů. Sziget se stane králičí norou, skrz kterou návštěvníci vstoupí do světa plného cirkusů, akrobatů, literatury, akustických koncertů, folklóru, poezie a divadel. Cesta od vstupu do areálu (K-bridge) k hlavní stage bude náhodně poseta členy kapely Quimby s nečekanými vstupy.

 

 

Muzsikás na Szigetu

 

Tato maďarská kapela a vítěz ceny WOMEX hrála takřka po celém světě od těchmuzikas největších festivalů až po nejznámější koncertní haly. Nyní slaví své 40 výročí na Szigetu. Mezi hosty přivítají známé světové osobnosti jako Alexander Balanescu, geniální houslista, který je po celém světě uznáván nejen svojí dech beroucí schopností hrát na housle, ale také jako výborný skladatel. Jenő Jandó je 61 letý pianista, také uznáván po celém světě díky jeho skladbám a rovněž je profesorem klasické hudby v nejznámější Maďarské konservatoři  Fransz Liszt Academy of Music. Celý koncert budou také doprovázet muzikanti na trubky, hráč na niněru a desítky tanečníků.  

 

Tradiční folková muzika je jedním z nejdůležitějších Maďarských zvyklostí a národní hrdosti. I v zahraničí je tato hudba velice známá a to především díky kapele Muzsikás a jejich celosvětově uznávaných a úspěšných turné. Na nultý den festivalu je také možno zakoupit si jednodenní vstupenky. V předprodeji stojí 24 euro a na místě 28 euro.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace