Přejít na menu Přejít na obsah

Když to I AM X přestane jít, tak odcházejí…

15. 10. 2007

Redakce Novinky

I AM XI AM X jsou právě v kurzu. Ví to zpěvák Chris Corner a ví to i celá kapela. A tak objíždějí jednu destinaci za druhou v nekonečných koncertních šňůrách, dokud celý tenhle jejich cirkus plný studené elektroniky, excentrických oděvů a dekadentních textů vydělává. Objevili se také opět v Praze, a pokud si chcete přečíst, jaký to byl zážitek a nepopsatelná show, raději zhlédněte článek z předchozího koncertu, protože adorace se dnes konat nebude...

 

 

 

I AM X Není to ani tak tím, že by vadila absence rozehřívací předkapely, která je v případě tak koncertní kapely, jako jsou I AM X, prakticky nepostradatelná. (Diváci se musí dostat do té správné ráže, pokud nemá entrée kapely I AM X vypadat jako funus.) Dokonce ani tím, že předskokany nahradila neživá hudba v podobě DJů, kterou jsme byli nuceni poslouchat kolem hodiny a čtvrt (z čehož tři čtvrtě hodiny tvořilo zpoždění oproti anoncovanému začátku) a občas se ani vzdáleně nepřibližovala elektroclashi, do kterého se řadí právě I AM X.

Performance celé kapely na pódiu byla po několika technických chybách neupřímná a znavená, za což mluvilo i rázné odmítnutí kapely o druhý přídavek.

 

 

 

 

Nejzásadnějším problémem bylo špatné nazvučení Lucerna Music Baru a časté technické problémy. Dívčí vokál podkreslující Chrise Cornera tak byl mezi hutnými bicími a syntetickými tóny kytar stěží slyšet, i přes to, že zpěvačka řvala do mikrofonu, že by se nejeden deathmetalista zastyděl. Song The Negative Sex musel být zahrán dvakrát, poprvé se celé kapele souhra rozlámala jako starý žebřiňák se špatnými koly, který táhnete před sebou tak dlouho, až se celý rozpadne. Napodruhé to naštěstí vyšlo a všem se značně ulevilo, ale pak přišla píseň President, kde elektronika přestala fungovat skoro úplně. Přesto Chris Corner odzpíval celý text a nastalou trapnou situaci se snažil zachránit svým šarmem, což se mu částečně i povedlo.

I AM X Špatné nazvučení jistě není zas tak chybou kapely. Chybou I AM X, kteří si vydobyli pozici kapely s obrovskou show, na kterou je vždy beznadějně vyprodáno, však byla až nevídaná laxnost a flegmatičnost vůči všem jejich fanouškům, čekajícím minimálně na hodinu a půl nezapomenutelné zábavy.

Performance celé kapely na pódiu byla po několika technických chybách neupřímná a znavená, za což mluvilo i rázné odmítnutí druhého přídavku. To vše trochu nešťastně evokovaly i poměrně ordinérní kostýmy všech členů I AM X, které působily ve srovnání s předchozím koncertem v Lucerna Music Baru jak nejsnobštější pánský oblek z butiku na Champs Élysées. Hity jako Missile nebo This Will Make You Love Again si tedy mohli všichni přítomní poslechnout až ve svém MP3 manu na „zklamané" cestě domů.

 

.:Naše reportáž z minulého koncertu I AM X v Lucerna Music Baru:.

 

I AM XI AM X

I AM XI AM X

I AM X

I AM X

 Autor: Láďa Konečný, www.nekultura.cz

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace