Přejít na menu Přejít na obsah

King of the Nordic Twilight – první epická sólovka italského kytaristy a skladatele Luca Turilli.

27. 2. 2013

Redakce Novinky

luca turiliLuca Turilli byl zrozen v roce 1972 a většina z nás jej zná jako neodmyslitelného člena Rhapsody, která se nedávno rozpadla na dvě samostatné kapely, které byly pojmenovány jako Rhapsody of Fire a Luca Turilli's Rhapsody. Samotné názvy vypovídají, ve které z nich se usadil Luca.

V roce 1999, což bylo dva roky po založení a působení v původním Rhapsody, vydal Luca první sólo album s názvem King of the Nordic Twilight, které by se dalo zařadit do kategorie symfonického power metalu. Celé album je napěchované množstvím melodických pasáží, ve kterých nechybí gradace, zklidnění a opětovné gradace, které vrcholí propracovanými kytarovými sóly. Všechny skladby mají určitý fantasy nádech, ve kterém jsou cítit prvky klasické hudby a nemálo pasáží by se dalo přirovnat k epickým filmových soundtrackům.

King of the Nordic Twilight obsahuje 10 skladeb + 2 bonusové, které se různě nachází jen v některých vydáních. Bylo by zbytečné popisovat každou skladbu zvlášť, neboť na všech je vidět skvěle odvedená precizní práce dotáhnutá do posledních detailů.

 

1.     To Magic Horizons – 1:21

2.     Black Dragon – 5:04

3.     Legend of Steel – 5:21

4.     Lord of the Winter Snow – 6:06

5.     Princess Aurora – 3:47

6.     The Ancient Forest of Elves – 4:44

7.     Throne of Ice – 1:51

8.     Where Heroes Lie – 4:25

9.     Warrior's Pride – 3:47

10. Kings of the Nordic Twilight – 11:37

11. Sofðu Unga Ástin Min (bonus) – 2:12

12. Knight of Immortal Fire (bonus) - 5:11

Jedenáctá skladba je tradiční píseň z Islandu nazpívaná zpěvačkou Rannveig Sif Sigurdardottir, kterou lze slyšet i v páté písni Princess Aurora.

Základní sestavou pro toto album se stal Luca Turilli (Rhapsody), Olaf Hayer (Dionysus, Aina), Sascha Paetch (Avantasia a nespočet dalších projektů), Michael „Miro“ Rodenberg a Robert Hunecke-Rizzo. Dále se na albu objevuje několik dalších osobností, které se ujaly hostujících nástrojů a vokálů.

Toto album je prostě lahoda pro uši a naplní člověka čerstvou svěží energií. Jednoznačně stojí za poslechnutí a pevně věřím, že se k němu budete rádi vracet a pokaždé v něm naleznete něco nového.

Jan „Dreid“ Páč

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace