Přejít na menu Přejít na obsah

L.O.S. pokřtí novou desku 4. května ve Futuru

4. 5. 2009

Redakce Novinky

 V pondělí 4. května zavítá kutnohorská grunge-rocková partička L.O.S. do pražského klubu Futurum, kde se chystá pokřtít svůj nový hudební počin s názvem Feeling box. Křest nového alba čeká i královéhradeckou kapelu Enter. 

„V rolích kmotrů se představí kamarádi z Rybiček 48," uvedli kutnohorští a dodali: „Mezi dalšími hosty se představí Divokej Bill, Imodium a Airfare."

Kapela L.O.S. od svého vzniku, který se datuje k roku 1997 působila pod názvem Lure of Senses (česky žeton do loterie). S novým albem přišla i další zásadní změna. Martin Hon, Karel Borovský, Jirka Matoušek a Radek Kolínský na nové desce hrají písničky v češtině.

„Po těch stovkách koncertů jsme chtěli něco ve vzájemné komunikaci s fanoušky ještě vylepšit. Naší muzice lidi rozumějí, ne všichni ale mluví anglicky. No a nejjednodušší tedy bylo složit songy v rodném jazyce," říkají L.O.S.

Vystoupit má i Dana Yousifová se svou rockovou kapelou Loyca, která nedávno ve Futuru představila své singlové písně Human Shell a Lesson of the Fight, či kapela Five O´Clock Tea. 

Začátek akce je naplánován na 19. hodinu. Vstupné vyjde na místě i v předprodeji na 90 Kč. Více na www.losmusic.cz.

 

Rozhovor:

 L.O.S. : Stojíme na startovní čáře

Nová deska, nový název kapely, nový web, dá se říct, že se jedná o jakýsi restart?

Určitě. Bereme to tak, že s novou deskou, stojíme na startovní čáře. Chceme se dostat do podvědomí co nejvíce lidí. A to znamená stále hrát a hrát. A každým koncertem získávat více fanoušků a fanynek.

Proč jste se rozhodli změnit název kapely?

K moc velké změně ani nedošlo. Jenom jsme ho „trošičku" pokrátili. Zůstala první písmena z původního názvu Lure of Senses. Takže teď jsme LOS. Je na lidech, jestli z nás udělají severské zvíře, nebo žeton z loterie. Vlastně naše muzika je taky taková sázka do loterie. J

Jak byste stručně představili Vaši kapelu?

Banda kluků ze sousedství, které baví společně dělat muziku. Vytvořili jsme vlastní styl, hrajeme pomegrunge, což je grunge s ovocnou příchutí J

Pojďme k vaší první „velké" desce. Na co se mohou posluchači těšit?

Půjde o koktejl toho, co jsme schopný ze sebe vychrlit. Jsou tam věci, které naši fanoušci znají i naprosto žhavé novinky.

Proč jste přešli na písničky v češtině?

Po těch stovkách koncertů jsme chtěli něco ve vzájemné komunikaci s fanoušky ještě vylepšit. Naší muzice lidi rozumějí, ne všichni ale mluví anglicky. No a nejjednodušší tedy bylo složit songy v rodném jazyce.

Kde všude se na Vás mohou fanoušci těšit?

Budeme hrát v klubech po celé republice. Z těch známějších akcí to budou festivaly Otvírák v Milovicích a Natruc v Kolíně, který je součástí festivalů kolem Rock for People, v jednání je Sázavafest a další letní festivaly.

Máte odehráno spoustu koncertů po boku známých kapel, jako jsou Vypsaná fixa, Rybičky 48, co pro vás takovéto koncerty znamenají?

Strašně nás to vždy nabije energií. Muzikanti z těchto kapel naštěstí nemají hvězdné manýry. Takže si s nima prima pokecáme. Čerpáme od nich inspiraci jak komunikovat s fanoušky, jak se pohybovat na pódiu a podobně.

Máte za sebou i koncerty v cizině, kam jste se se svou muzikou podívali a máte v tom to směru nějaký sen?

Zatím jsme hráli v Maďarsku, Polsku a Německu. Byla to prima zkušenost. Právě přitom jsme využili toho, že zpíváme i anglicky. Určitě je snem každého muzikanta zahrát si ve Wembley, třeba s Nirvanou J.

Jaký sen máte, co se týče kapely, koncertů a Vaší tvorby obecně?

Hrát na velkých festivalech po celé republice, kde si budou stovky, tisíce lidí zpívat naše písně, tedy bavit svoji muzikou lidi pod pódiem a sami sebe.

 L.O.S.

 

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace