Přejít na menu Přejít na obsah

MASTERS OF ROCK 2013 se už blíží, začíná 11. 7.

8. 7. 2013

Redakce Novinky

mor11. – 14. 7. 2013, areál likérky R. Jelínek, Vizovice

 

Prázdniny jsou tady a s nimi i nový ročník jedné z největších kulturních akcí v republice, mezinárodního open-air festivalu MASTERS OF ROCK. Ten i letos proběhne v důvěrně známém a oblíbeném prostředí ve Vizovicích. Už tradičně se na Valašsko kromě domácích příznivců mnoha rockových a metalových žánru vydají i fandové z více než třiceti zemí světa, mj. z USA, Argentiny, JAR nebo Japonska. Nejen kvůli muzice, kterou desítkám tisíc fandů ze dvou pódií pošlou ta největší jména současné rockové a metalové scény - na sedmdesát kapel z patnácti zemí - ale taky pro vynikající atmosféru. Tu někteří věrní letos zažijí už pojedenácté.

 

Headlinerem letošního ročníku na „Ronnie James Dio Stage“ bude Tobias Sammet s projektem AVANTASIA. Jelikož si Tobi pozval dlouhou řádku hostů - mj. si s ním a s Vámi zazpívají Michael Kiske (ex-Helloween, Unisonic), Eric Martin (Mr. Big), Bob Catley (Magnum), Thomas Rettke (Heavens Gate), Ronnie Attkins (Pretty Maids), Oliver Hartmann (ex-At Vance), Amanda Somerville ad. - bude jim patřit závěrečné číslo celého festivalu. Tešte se na tříhodinový set! ACCEPT (kteří s Markem Tornillo už dělají na nové desce) zahrají to nej z dvou posledních ale i starších oblíbených alb a navíc svou show budou nahrávat, aby pak na podzim vydali DVD „Accept Live at Masters of Rock“! Svůj jediný letošní koncert na evropském kontinentě zahraje jeden z nejlepších kytaristů planety - velikán YNGWIE MALMSTEEN. Trio RAGE na pódiu přivítá mnohočlenný symfonický orchestr L.M.O. a toto spojení bude jistě fantastické. DEVIN TOWNSEND PROJECT k nám z Kanady hned tak často nejezdí, užijte si jejich show, než to nadobro zabalí! O srandu s rockovým nádechem se postarají LENINGRAD COWBOYS (na zdaróvje!). Nenechte si ujít comeback skupiny MASTERPLAN, speed sypačku od DRAGONFORCE ani první dvě desky MOONSPELL zahrané komplet. Zajímavé bude jistě i unikátní a premiérové vystoupení dvou hvězd na jednom nebi - LEAVES' EYES a ATROCITY. Jen aby na začátku prázdnin to počasí přálo... :o)

 

Kromě hudebních zážitků jsou pro návštěvníky festivalu Masters of Rock připraveny další "atrakce", které jen dokreslí odpočinkový (a zároveň aktivně prožitý) prodloužený víkend na Zlínsku - upravený festivalový areál s WC a sprchami, desítky stánků s tím nejširším výběrem občerstvení, pivní stany, hospůdky, kavárny, čajovny, obchůdky se suvenýry, tetovací studia, piercing, body-painting, zábavní a herní zóny, adrenalinové sporty, bungee jumping, exkurze Likérky R. Jelínek s ochutnávkami a mnoho dalších lákadel pro každého. Generální partner - pivovar Radegast - taky připravil řadu atrakcí, mj. soutěž o kytaru Fender podepsanou Yngwie Malmsteenem nebo o pivo zdarma na celý rok. Navíc zajistí volné WiFi připojení k internetu na všech místech areálu, kde je posezení u piva. Poprvé se budete moci vyblbnout v Radegast Adrenalin parku - lezecká stěna, bungee running pro dvojice, kohoutí zápasy v ringu, moucha na zdi, silový buchar ad. K zajímavým cenám můžete přijít i na střelnici Buffalo Bill, oddechnout pak u speciálního drinku v Urban Zone - Chill-Out Relax zóně. Každoročním největším lákadlem jsou organizované autogramiády hvězd na Prosperita Meet & Greet Stage, navíc, pro prvních 15.000 příchozích fanoušků pořadatelé jako dárek při vstupech do areálu likérky nachystali kompilační CD „Masters of Rock 2013“ s hity 17 hvězd, které se letos na festivale představí.

 

Stanování zdarma! bude možné na mnoha označených loukách kolem likérky R. Jelínek. Tyto kempy se otevírají ve středu 10. 7. v 10:00 dopoledne. Vjezd autem do nich není povolen! Festivalový areál se sprchami s non-stop provozem bude otevřen ve čtvrtek 11. 7. od 12:00 hodin a uzavřen v pondělí 15. 7. v poledne.

Další stanovací a parkovací možnosti:

-          Parkoviště a camp Dřevosklady - vzdálený 200m od hlavního vstupu do festivalového areálu, 10m od nádraží ČD. V provozu od úterý 9. 7. (12:00) do pondělí 15. 7. (14:00). V areálu jsou WC a sprchy - camp i parking je zpoplatněn!

-          Camp na fotbalovém stadionu SK Vizovice - hlídaný, zpoplatněný camp se všemi službami. Stanování od úterý 9. 7. do pondělí 15. 7.

-          Megacamp - Louka Těchlov - stanování zdarma s výhledem na pódium!

-          Camp a restaurace Rybárna Vizovice a mnoho dalších.

 

Parkování doporučujeme mj. v areálu dřevařských závodu (u vlakového nádraží Vizovice, kapacita až 2.000 aut). POZOR! Parkování podél silnice I/49 je zakázáno! To bude možné podél jedné strany „staré zádveřické cesty“, vedoucí od Zádveřic do Vizovic, možno i dál - směrem na Těchlovský kopec a do Slušovic. Dopravu bude řídit policie, dodržujte jejich pokynů a řiďte se dopravním značením!

Uzavírky: Ulice Štěpská a Řícní, příjezdová cesta k hlavní bráně likérky R. Jelínek až po železniční přejezd u firmy Sykora. Vjíždět autem do festivalového campu a na louky okolo je zakázáno!

 

Vstupenky? Pozor, NOVINKA!!!

Na četné žádosti se pořadatelé rozhodli vyjít vstříc limitovanému množství těch, kteří chtějí přijít jen na jeden den a nasát úžasnou atmosféru tohoto Hard & Heavy svátku. Na každý den je v prodeji pouze 1000 ks jednodenních vstupenek. K dostání jen přes www.mastersofrock.cz, osobně v Masters of Rock Café ve Zlíně na Čepkově, popř. v pokladnách v den akce. Čtyřdenní permanentky jsou taktéž k dostání ve všech obvyklých předprodejích, mj. v sítích Ticketportal, Ticketpro, Ticket-Art a Eventim nebo na tel. 577 432 580, příp. na mailu mikeskova@pragokoncert.com.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace