Přejít na menu Přejít na obsah

Michal David, Bára Zemanová nebo Jaroslav Olin Nejezchleba už zítra na novém CD Rybiček 48


Rybičky 48 představují album Viva la Revolución. Na turné budou točit DVD

Na novém CD kapely Rybičky 48, které má vyjít už 9. 9. 2009 se objeví hlasy známého hitmakera Michala Davida a mladé rockerky Báry Zemanové. Zajímavým hostem se stala i známá osobnost českého bigbítu, cellista Jaroslav Olin Nejezchleba známý z kapel Njorek, ETC s Vladimírem Mišíkem nebo Blues Session.

Prvním singlem z Viva la Revolución se stala píseň Jediná, která se v současnosti objevuje v hitparádách českých rádiích. Autorem skladby je Kuba Ryba, který tuto píseň napsal pro svou bývalou přítelkyni.

„O druhém singlu je prakticky rozhodnuto, bude jím Zamilovaný/Nešťastná. Skladbu Rybičky 48 společně s Bárou Zemanovou poprvé otestovali ve zcela zaplněném obřím hudebním REPORT tentu na letošním Sázavafestu," produkční nového alba Martin Řehoř.

K druhému singlu, kde hostovala zpěvačka Bára Zemanová, se momentálně dokončuje videoklip, ve kterém si zahrál i Honza Štrup, člen kapely Medvěd 009, který se stal na 12 letních koncertů hostem Rybiček 48.

Nová deska Rybiček 48 se nahrávala, mixovala i masterovala ve studiu Zdeňka Šikýře v pražské Hostivaři. Hudební režie nové desky se ujal Zdeněk Mikeš Mikoška, produkce byla svěřena opět do rukou Martina Řehoře.

Křest Viva la Revolución proběhne přesně měsíc a den od vydání desky, tedy 10. října, v prostorách Abatonu v Praze. Oslava proběhne v podobě festivalu s příznačným názvem Viva la fest. Mimo hostů z alba zde zahraje na deset českých kapel, mezi nimiž je například kabátovský souputník Tlustá Berta či Bek Ofis, ale vystoupí zde také slovenští MF, italští AIM a němečtí Green Frog Feet. Vstupenky na akci jsou v současnosti v předprodeji za 200 korun. Na místě vyjde lístek o 50 korun dráž. Více informací na www.topzine.cz/festival.

Celá akce je zároveň podporou všech kapel pro internetový portál Topzine.cz, na němž se podílí studenti z celé České republiky. Přímo Viva la festu aneb oslavě nultých narozenin Topzine.cz také dojde k natáčení prvních záběrů pro dlouho plánované DVD Rybiček 48.

„Určitě chceme udělat něco neobvyklého. Prostřednictvím videa vezmeme naše fanoušky podívat se i do bacstage, určitě nechceme, aby se z našeho DVD stal suchý záznam živého koncertu. Tím ani v reálu naše vystoupení nekončí," zasmál se kytarista Petr Lebeda. 
Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace