Přejít na menu Přejít na obsah

Moby klepe na dveře


Jak už jsme v Magazínu informovali, holohlavý vegetarián z New Yorku Moby se po roce vrací s novou deskou. Album Wait For Me vydá na vlastní značce Little Idiot už 30. června. Ten den vyjde i v Čechách.

Moby slibuje více smutku, více ambientu a komorní atmosféru. Na internetové stránce www.moby.com je volně ke stažení skladba Shot In The Back Of The Head. Animované video k ní vytvořil David Lynch, režisér kultovních filmů Twin Peaks, Lost Highway nebo Blue Velvet. K shlédnutí je rovněž na Mobyho internetových stránkách.

Prvním oficiálním singlem je pomalá Pale Horses, ve které zpívá Mobyho kamarádka Amelia. „Dal jsem jí do jedné ruky papír s melodií a textem písně, do druhé mikrofon za 20 dolarů a začali jsme píseň natáčet. Předtím tu píseň nikdy neslyšela. Výsledek byl skvělý, ale její hlas byl stále příliš uhlazený. Proto jsem její vokál nahrál na starý páskový kazeťák a následně znovu přehrál zpět do písně. Chtěl jsem, aby to znělo, jako když je ten vokál natočený před padesáti lety, a ne v roce 2008," popisuje Moby vznik písně.

Moby zároveň vyráží na velké světové turné. Po třech letech se opět vrátí i do České republiky - bude headlinerem letošního O2 Sázavafestu, který se uskuteční od 30.7. do 2.8. v Kácově. 

-tz-

Foto: Archív O2 Sázavafestu

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace