Přejít na menu Přejít na obsah

Mořští vlci, rum, oceán a kapitán Morgan. To jsou metaloví piráti Alestorm.


Tyto slova Vám možná připomenou sérii filmů Pirátů z Karibiku, což by vlastně bylo také správně, ale nyní se podíváme spíše na power metalovou kapelu s prvky folku.

 Alestorm, jejichž hudba i texty oplývají právě zmíněnou tématikou vznikla ve Skotsku v roce 2004 pod názvem Battleheart, se kterým vydala dvě demo nahrávky. V roce 2007 podepsali smlouvu se společností Napalm Records a došlo k přejmenování na Alestorm. S tímto názvem a prvním albem, které vyšlo o rok později se jménem Captain Morgans Revenge (2008) vytvořili kluci z kapely „True Scottish Pirate Metal“, což je vlastně, jak jej sami nazývají, styl jejich muziky. Opravdu celá image kapely je postavena právě na pirátství, které je z jejich hudby i textů opravdu velmi cítit. Hned rok po prvním albu bylo vydáno další album s názvem Black Sails at Midnight (2009) a nakonec poslední současné album Back Through Time (2011), na kterém naleznete velmi povzbuzující píseň s honosným jménem Rum. O čem tato píseň je Vám nejspíš nemusím vysvětlovat.

Kapelu Alestorm jsme již mohli vidět i v ČR a pevně věřím, že ji ještě uvidíme. Současnou formaci tvoří pět metalových pirátů:

Christopher Bowes – zpěv, klávesy

Daniel Evans – kytara

Gareth Murdock – baskytara

Elliot Vernon – klávesy

Peter Alcorn – bicí nástroje

Máte-li rádi pirátskou tématiku a ráznou hudbu, která Vás donutí pobrukovat nebo pokřikovat části skladeb společně s kapelou za podpory otevřené láhve rumu a party přátel tak neváhejte a šáhněte po Alestorm, určitě nebudete litovat.

Jan „Dreid“ Páč

 

alestorm_live

 

 

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace