Přejít na menu Přejít na obsah

MoveBreakers slaví své 2. narozeniny!


Kapela MoveBreakers, která je známá svým osobitým stylem a živelnou energií, oslaví své druhé narozeniny 18. 6. 2017 na lodi (A)void Floating Gallery od 16 hod. Fanoušci tohoto electro-swingového cirkusu se mohou těšit na řadu hostů, swingový workshop, soutěže i narozeninové překvapení.

MoveBreakers se dali dohromady na jaře 2015 a hned první koncert proběhl v červnu na Mistrovství Evropy katamaranů Tornado na Lipně. Netradiční spojení beatů a živých nástrojů - italského akordeonu, skáčkového pozounu, tvrdé basové linky společně s výborným vokálem zpěvačky Aleny Krejčové dávají živým vystoupením neuvěřitelnou energii.

“Za dva roky jsme zdvojnásobili repertoár, vydali první EP a nyní i videoklip. Na podzim chystáme první CD s následným turné. Neustále tvoříme a užíváme si koncerty s fanoušky”, říká pozounista David Kadlec o vývoji kapely.

Narozeniny společně s Movebreakers oslaví i první pražské steampunkové kadeřnictví a holičství Napařená hlava, jehož spoluzakladatelkou je zpěvačka Alena. Návštěvníci se proto mohou těšit nejen na hosty, kteří si s kapelou zahrají, např. bubeník Tomáš Knotek (Cirkus Brothers, The Spankers), ale i na kadeřnickou exhibici, soutěže, swingový workshop nebo fire theatre.

Touto oslavou MoveBreakers oficiálně zahájí své letní tour, vystoupí na několika českých festivalech a následně budou pokračovat na tour po Sicílii.

MoveBreakers za svou krátkou existenci stihli odehrát desítky koncertů v ČR i zahraničí. Se svým originálním zvukem a pozitivní energií roztančili plné sály například v pražském klubu Roxy, brněnském Sonu, ale i v klubech na Slovensku, v Německu i v Itálii.

Jejich osobitý styl a nadšené reakce publika zaujaly i známého producenta Aleše Hyvnara (spolupracuje s kapelami jako J.A.R., Monkey Business, United Flavour, N.O.H.A. atd.) Ze vzájemné spolupráce vzniklo jejich první EP s názvem #SoundsFromUnderground #EP1, které je k poslechu od března 2017 na www.movebreakers.bandcamp.com.

“Rád jsem se ujal produkce, protože spojení taneční klubové hudby s prvky electro-swingu nebo balkánských rytmů mě zajímalo. MoveBreakers mě zaujali svým nasazením a skvělým živelným projevem zpěvačky Alenky, jejíž hlas patří mezi nejzajímavější v Čechách,” dodává producent Aleš Hyvnar.
 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace