Přejít na menu Přejít na obsah

NO PAN!C Iva Frühlingová ve jménu nové kapely. Bude zpívat česky !


NO PAN!C

Iva Frühlingová ve jménu nové kapely.

Bude zpívat česky !

Na českou hudební scénu přichází nová poprocková kapela, jejíž pohodový styl a kvalitně zpracovanou  jednoduchost sdělení a obsahu odráží samotný název - NO PAN!C.  Zato vykřičník namísto písmene I napovídá, že toto ambiciózní trio bude o své místo na bojišti českého showbyznysu a hudebního trhu usilovat se stoprocentním nasazením za podpůrného dopingu řádné dávky zdravé euforie a hudebního fanatismu. Čerstvé album kapely NO PAN!C s příznačným názvem Doma nejlíp a čtrnácti  nanejvýš vymazlenými česky otextovanými písněmi  vychází již 2. listopadu.

Z dráhy sólové zpěvačky do kapely

 Oproti hudebním příběhům většiny známých českých zpěváků, jejichž samostatným dráhám předcházelo působení v kapelách, je vývoj Iviny kariéry opačný. Úspěšně odstartovala a do povědomí veřejnosti vstoupila jako sólová zpěvačka a až nyní - obohacená individuálními zkušenostmi z oboru - přechází přirozeným a plynulým vývojem do fáze NO PAN!C - skupinového projektu, v němž vystupuje jako jedna ze tří vůdčích osobností.

NO PAN!C

Kapelu založili společně se slovenským kytaristou a zpěvákem Peterem Boškou a českým bubeníkem a zpěvákem Václavem Polanským - muzikanty, se kterými si padla do noty při spolupráci na svých předchozích projektech pro francouzskou popovou scénu. „V hlavě jsme nosili spoustu nápadů na české písničky, které se pro mé francouzské projekty nedaly využít. A tak jsme založili NO PAN!C," říká o novém počinu 27letá zpěvačka a skladatelka Iva Frühlingová, kterou znáte především díky hitům Où tu veux Quand tu veux či La Muerte z mezinárodně úspěšného alba Litvínov.

V jednoduchosti je krása

Hudební tvorba kapely NO PAN!C tepe srdcem poprocku a blíže by se dala popsat jako lehce stravitelná, avšak energicky plnohodnotná kytarová muzika, jejíž pilíře tvoří zpěvné melodie a úderné refrény. Českého posluchače navíc potěší a možná i překvapí fakt, že se jedná o česky otextované písně.

"Doma nejlíp"  - čerstvě dopečená prvotina

Spolupráce a iniciativa tří talentovaných a  dobře sehraných muzikantů nabrala nový, kolektivní směr již v srpnu 2008.  "Tužka, kterou jsme snad v ruce drželi všichni tři zároveň, plodila text za textem", vzpomíná Peter Boška. Výsledkem je čerstvě dokončené album Doma nejlíp,  které se navíc rozhodli vydat "na vlastní triko" - tedy i riziko. „Je to náš niterní projekt a moc nám na něm záleželo. A tak jsme se rozhodli desku vydat bez zásahu velké hudební společnosti," vysvětluje Václav Polanský. „Bylo to sice po všech stránkách náročné, ale jsme na to album pyšní," dodává na závěr.

Jak vznikl název desky?

Doma nejlíp je jakousi metaforou nestandardního průběhu hudebních cest Ivy Frühlingové. Narozdíl od muzikantů, kteří si své hudební zázemí obvykle vytváří nejdříve na domácí půdě a až následně se snaží svou tvorbu "vyvézt" a prosadit za hranicemi, Iva zasadila semínko své hudební kariéry ve Francii. Ujalo se tu opravdu skvěle a to i v rámci mezinárodního měřítka. Až pak vedla cesta zpěvačky domů, kde byl její zahraničním úspěchem podtržený talent přivítán s otevřenou náručí. Nyní se ještě více otevírá domácímu publiku prostřednictvím své role ve skupinovém projektu NO PAN!C, kde ji konečně uslyšíte zpívat česky. První ochutnávka z alba v podobě singlu "Neřeším" zamíří do vybraných českých rádií už v nejbližších dnech.

 

WWW.NOPANIC.CZ

Skupina NO PANIC Vás zve ke zhlédnutí fotogalerií a videí na internetových stránkách www.nopanic.cz, kde si také můžete poslechnout ukázky skladeb a případně si je pak s využitím webového zpěvníku zabrnkat na kytaru. Zdařilou čtrnáctku poprockových kousků v plné verzi pak najdete na zbrusu nové prvotině Doma nejlíp jen za 249,- Kč. Partnerem desky je společnost Fotolab a mediálním partnerem Frekvence 1.

 

Oficiální stránky:

www.nopanic.cz

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace