Přejít na menu Přejít na obsah

O2 Sázavafest, největší festival s čtyřdenním programem za nejnižší cenu se blíží!

14. 6. 2009

Redakce Novinky

Tisíce lidí využily předprodej vstupenek z limitované edice za 899 korun, která bude ke koupi ještě do 20. června nebo do vyprodání zásob v síti Ticketpro, na největší český multižánrový a multikulturní festival v České republice O2 Sázavafest. Ten se uskuteční na přelomu července a srpna na břehu řeky Sázavy v krásné přírodě obklopující malebné středočeské městečko Kácov. Řekl to 10. června na tiskové konferenci ředitel festivalu Pavel Kloupar.

 

Nízká cena vstupenek a množství slev

Na čtyřdenní multikulturní akci do Kácova by mohl letos podle organizátorů dorazit rekordní počet návštěvníků, spoléhají na nízkou cenu vstupenek, která se od 21. června zvedá na konečných 1200 korun. Řada sponzorů a partnerů festivalu navíc nabízí další slevy z této částky. Držitelé karet ISIC, ALIVE a ITIC mají slevu 150 korun, v rámci kampaně Vlakem na festivaly levněji České dráhy poskytují slevu 100 korun, držitelé platebních karet MasterCard a Maestro mohou uplatnit 15% slevou a k tomu obdrží poukázku na dvě piva Krušovice, a titulární partner O2 garantuje svým zákazníkům 20% slevu na nákup až dvou vstupenek. Podrobné možnosti slev jsou momentálně popsány na stránkách festivalu www.sazavafest.cz.

Čtyřdennímu programu bude ve středu předcházet warm-up day na zámku


Přímo na náměstí u kácovského zámku vyroste nová stage Kácovské léto, která bude volně přístupná už od středy 29. srpna až do neděle 2. srpna. Pořadatelé O2 Sázavafestu tak podpoří kulturní dění města a dobrovolné vstupné poslouží jako dar na opravu barokního zámku. „V pátek od 15 hodin vystoupí na Kácovském létě Lenka Dusilová s projektem Eternal Seekers, za který byla vyznamenána cenou Anděl 2008. Tento slavnostní ceremoniál je naším poděkováním za skvělé přijetí našeho festivalu lidmi Kácově," vysvětluje ředitel festivalu.

Česko čeká Mobylizace!

V minulých týdnech pořadatelé ohlásili, že největší hvězdou festivalu bude Moby se svou kapelou. Na tento jediný koncert do České republiky přiveze své nové album, které po celém světě vychází 30. června. Jeho vystoupení na O2 Sázavafestu bude posledním koncertem v rámci evropského turné.

Pořadatelé připravili pro nedočkavé fanoušky sérii akcí s názvem Moby Nights, která startuje právě dnes 10. června v Brně na Flédě. Pokračování proběhne v Českých Budějovicích a Pardubicích. Jedná se o jakousi mobilizaci příznivců Mobyho, který se má stát hlavní hvězdou letošního ročníku největšího multižánrového festivalu v České republice.

V pardubickém klubu Žlutý pes zahrají 12. června Lakeside X a Alef Zero, a 18. června v českobudějovickém klubu Marty's opět Lakeside X společně s Le Pneumatiq. Ani zde nebudou chybět DJs a unikátně zmixované projekce Mobyho největších hitů.

Autorské čtení spisovatele Michala Viewegha hudebně doplní Pavel Jakub Ryba

Do kin přichází 11. června film Případ nevěrné Kláry, který je natočen podle knihy Michala Viewegha. Letošní exkluzivní autorské čtení z připravovaného románu Povídky o lásce doplní nejznámější český baskytarista Pavel Jakub Ryba. „Přemýšleli jsme s Michalem jak vyšperkovat jeho čtení, a protože má zkušenost s podobným propojením s virtuózním kytaristou Brabcem, tak mě napadlo propojení s Pavlem Jakubem Rybou, který se právě vrátil z turné po USA," představil Kloupar další dramaturgickou perličku festivalu. Film Případ nevěrné Kláry je zařazen do programu a návštěvníci O2 Sázavafestu si tak budou moci vychutnat jeho projekci i autogramiádu Michala Viewegha.

Premiéra Jimmyho Somervilla v Česku a jeho cover v podání Die Happy

Účast skotského zpěváka Jimmyho Somervilla je potvrzena! Přijede poprvé do České republiky, míří do Kácova. „Je to obrovská čest, že si Jimmy pro své premiérové vystoupení v Česku vybral právě O2 Sázavafest. Navíc bude vystoupení obohaceno o vícečetný vokál, takže vyniknou všechny jeho slavné duety z Bronski Beat a Communards a jeho sólové dráhy," uvedl šéfdramaturg festivalu. Známá německá kapela Die Happy v čele se zpěvačkou Martou Jandovou, dcerou Petra Jandy z legendárního Olympicu, si na O2 Sázavafest v Kácově kromě svého rockového setu chystá i speciální cover písní Jimmyho Somervilla! Cover zazní v sobotu večer na O2 Main Stage před samotným vystoupením skotského zpěváka.

Kudykam Michala Horáčka zažije v Kácově exkluzivní předpremiéru

Ohlášena byla i exkluzivní předpremiéra Horáčkova Kudykamu, který bude na O2 Sázavafestu hudebně zastřešovat Ondřej Brzobohatý. Michal Horáček v rozhovoru pro MF Dnes řekl, že Kudykam je jeho životním dílem. „Na Sázavafestu jsem byl a líbí se mi jeho prostředí. Proto bych chtěl udělat takovou půlhodinovou tvůrčí dílnu. Tak, jak to na festivalu předvedeme, už to nikdy nebude. Bude to bez scény, kostýmů a efektů. Režisér Dodo Gombár řekl, abych tam přečetl i scénické poznámky, kterých je text plný. Svého druhu tam tedy budu i interpretem," dodal Horáček v rozhovoru pro MF Dnes na otázku, proč se rozhodl Kudykam poprvé předvést zrovna na O2 Sázavafestu.

Line-up O2 Sázavafestu je rozpracován podle žánrů. Posílí kytarovky i hiphop.

V rámci letošního ročníku rozduní Kácov i tvrdší styly a kytarová hudba. Ze zahraničních hostů jsou potvrzení například nizozemští The Gathering a německá invaze v podání Die Happy, Green Frog Feet či goticko-rockové formace Xandria. Českou úderku zastupují Krucipüsk, punkové legendy Plexis a Visací Zámek, již tradičně Wohnout, Sunshine, Kurtizány z 25. Avenue nebo Gaia Mesiah. Perličkou bude skupina bubeníka Fun Lovin' Criminals s názvem Fatal Star.

 O2 Sázavafest má tradičně silnou část věnovanou reggae, ska a world music. Ze Švýcarska dorazí The Kitchenettes, z Francie Speed Caravan, z Ameriky legendární New York Ska-Jazz Ensemble. Esence světovosti doplní kubánská salsa v podání Santy y su marabú, ruský speedfolk Cosmonautix, či švédské písničkářství Veronika Padilla. Kompletní československou špičku reggae a ska United Flavour, Švihadlo, Polemic, Sto Zvířat, Prague Ska Conspiracy, Fast Food Orchestra, Chancers a Schodiště doplní vítěz evropské soutěže EUROPEAN REGGAE CONTEST. Navíc oba hlavní dny protančíme a probubnujeme africky i jihoamericky v podání souboru Squadra Sua a Tidi Tade.

Ovšem ani příznivci tzv. taneční scény nepřijdou zkrátka. O největší hvězdě všech devíti ročníků festivalu, Mobym, již byla řeč, páteční line up obohatí britská triphopová legenda Freak Power, která je domovskou formací Fat Boy Slima. „V pátek vystoupí i silná nevládní trojkoalice, točící se kolem Dana Bárty a Romana Holého. Ten ostatně vystoupí už odpoledne ve skupině Slávka Jandy, která zahraje jeho best of, tedy Monkey Business, J.A.R. a Illustratosphere. Posuďte, jestli bude kompletní domácí scéna," řekl Pavel Kloupar. Ohm Square, Cartonnage, Skyline, Le Pneumatiq, Midi Lidi, Lakeside X a Love Gangsters, by měli předznamenávat tři protančené noci po půlnoci v 70 metrů dlouhém stanu! Ve čtvrtek Moby Night, v pátek Take Control - Grooverider, Fabio, Suki. V sobotu Full Moon Party, během níž zazní trance, house i progressive. Vždy až do rána!

Výrazně posílí i páteční hiphopová část festivalu, která bude hostit ta největší jména současného českého a slovenského hip-hopu, například PSH, Indy & Wich, Orikoule, Vladimír 518 nebo Vec.

Stanové městečko se rozroste. V areálu bude i pláž!

Pořadatelé počítají s přívalovou vlnou návštěvníků. Vyroste nový kemp, který bude přímo navazovat na areál festivalu. Městečko s omezenou kapacitou bude oplocené, osvětlené, hlídané a navíc nedaleko sprch. Do nich bude letos možné pořídit žeton za 30 korun. Pro kemp budou vydávány za 200 korun zvláštní pásky s platností všech dní festivalu a jeden žeton do sprch jako bonus. Návštěvníci budou moci navíc využít i spolehlivou úschovnu. Pořadatelé budou letos dbát na kempování jen na předem určených prostorech. Lidé, kteří budou stanovat mimo vyznačená místa, budou pokutováni.

V areálu festivalu se objeví také speciální oddechová relaxační část. Nebude chybět ani jezírko, pláž a horolezecká stěna.

 

Do Kácova budou posílené vlaky

S velkým počtem lidí mířících poslední červencové dny do Kácova počítají i České dráhy, které posílí po dobu konání festivalu své spoje. Pro festivalové fanoušky, kteří dorazí autem, bude zajištěný parking za 250 Kč po celou dobu festivalu.

 

O2 Sázavafest v době ekonomické recese podpoří i Hewlett-Packard

Vedle stálých parterů festivalu jako jsou Telefónica O2 Czech Republic, a.s., Královský, pivovar Krušovice a MasterCard za letošním ročníkem bude stát i společnost HP. Díky všem uvedeným partnerům se ve čtyřdenním festivalovém programu letos objeví více jak 150 jmen, a letos i rekordní počet zahraničních interpretů. Společnost HP na O2 Sázavafestu představí svůj projekt pro mladé, kampaň LISTEN2U (www.hp.com/listen2U). Jedná se o celoevropskou kampaň zaměřenou na mladé lidi, kteří využívají zejména multimediální funkce svých notebooků, například pro poslech hudby, prohlížení fotografií, stříhání videa, nebo přístup k dnes populárním komunikačním sítím typu Facebook či YouTube. Součástí kampaně je i multimediální kamion, který napříč Evropou představí zábavnou formou nejnovější produkty a umožní všem mladým zájemcům si je vyzkoušet a zároveň si zasoutěžit o zajímavé ceny. „Těšíme se na novou formu prezentace našich notebooků a počítačů pro mladé lidi. Věříme, že jim v rámci festivalu nabídneme celou řadu aktivit a informací, které je zaujmou. Zároveň budou moci každý den soutěžit o řadu hodnotných cen, včetně notebooku HP Pavilion," řekl Petr Trešl, marketingový ředitel Divize osobních počítačů společnosti HP.

Hudba, divadlo, film, ohnivá show i digitální fotografie

Kromě více než 150 hudebních účinkujících, divadelních představení, projekce filmu Případ nevěrné Kláry a ohnivé show skupiny Pa-li-tchi si budou mít návštěvníci možnost oddechnout si na O2 Sázavafestu v Canon meeting pointu, kde se budou moci zároveň zdokonalit ve fotografování na „digitál", a to díky zajímavým fintám od odborníků na slovo vzatých. Školení digitální fotografie povedou profesionální fotografové z Institutu digitální fotografie, který založili Ondřej Neff, Petr Podhajský a Jan Březina.

Canon bude rozdávat i digitální fotoaparáty!  V pátek a v sobotu bude probíhat soutěž, kde je jako výhra připraven právě digitální fotoaparát Canon. Výhru získá nejzajímavější festivalový snímek každého dne. „Ve fotografii budeme hledat příběh. Každý den si někdo odnese nový fotoaparát," prozradila Linda Valová, Consumer Communications Proffesional Canon CZ.

 Na soutěži se podílí i Líbímseti.cz, na jejich speciální internetové stránce budou umístěny nejzajímavější fotky z O2 Sázavafestu, ale i z dalších zajímavých akcí, které si uživatelé internetu budou moci spojit ve vlastní příběh. Autoři opět budou mít příležitost získat cenu od společnosti Canon.

 

Ekologická hygiena na O2 Sázavafestu

 

Na letošním O2 Sázavafestu zabezpečuje kvalitu a dostatek toaletního papíru značka HARMONY. V duchu filozofie této společnosti se jedná o třívrstvý toaletní papír z recyklovaného papíru. Kapesníky HARMONY pro dojaté fanynky a ubrousky pro pánské klobásou umaštěné ruce budou mít návštěvníci možnost vyhrát nebo zakoupit ve festivalové lékárně.

O společnosti SHP Harmanec: Od roku 2009 výrobky z recyklovaného papíru společnosti SHP Harmanec reprezentuje i logo Úsměv pro strom, jež vyjadřuje postoj společnosti k životnímu prostředí. Symbolizuje koloběh procesu od stromu, jako základní suroviny pro výrobu papíru. Používáním výrobků z recyklovaného papíru můžeme všichni ušetřit stromy a pomoct tak k udržení envirometální rovnováhy na naší planetě.

Festivalová lékárna bude v provozu v pátek a v sobotu po celý den až do pozdních hodin. Stejně jako v loňském roce se o návštěvníky postará kvalifikovaná obsluha, která bude mít k dispozici vybavení nejen pro nenadálé zdravotní příhody.

 

On-line program O2 Sázavafestu v mobilu

Návštěvníkům festivalu již dobře známý modrý stan společnosti O2 nabídne i letos mnoho aktivit. V O2 Extra zóně bude bar s drinky, které si festivaloví fanoušci vychutnají na zahrádce pod slunečníkem nebo v houpací síti, zatímco si mohou třeba nabít mobilní telefon. Denní program zpestří soutěže o stovky zajímavých cen pro všechny, na večer bude v O2 Extra zóně připraven i bohatý hudební program. Na festivalu nebude samozřejmě chybět ani možnost využít počítačovou zónu s internetovým připojením.

Pro všechny návštěvníky festivalu, kteří jsou zákazníky O2, bude nejpozději do konce června spuštěna speciální mobilní stránka, kde najdou online program festivalu, aktuality přímo z festivalového areálu, info o kapelách a užitečné odkazy na počasí, jízdní řády nebo mapy. Tato služba bude zdarma, bez jakýchkoliv dodatečných poplatků. Stačí poslat SMS ve tvaru EXTRA na číslo 999888 a obratem přijde SMS s odkazem na festivalovou mobilní stránku.

Kromě slev na vstupenky mohou zákazníci registrovaní v O2 Extra získat zdarma vstupenky i ubytování ve stanovém městečku O2 s veškerým zázemím. Stačí se zúčastnit připravované soutěže na www.o2extra.cz.

Festivalové hudební projekty, které O2 dlouhodobě podporuje, se setkávají i v rovině interpretů. Jeden z nejosobitějších a nejzdařilejších projektů tuzemské scény - projekt Eternal Seekers Lenky Dusilové, Beaty Hlavenkové a Clarinet Factory, který byl premiérován na festivalu Struny podzimu 2008, bude symbolicky zahajovat O2 Sázavafest na nádvoří zámku města Kácov. Po skončení koncertu se protagonisté projektu v čele s Lenkou Dusilovou přesunou na autogramiádu do O2 Extra zóny v areálu festivalu.

 


 

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace