Přejít na menu Přejít na obsah

Okolo Třeboně nabízí Cimrmany, Rybičky 48, Krucipüsk i Formánka

22. 6. 2009

Redakce Novinky

Spisovatel Josef Formánek, autor bestselleru Prsatý muž a zloděj příběhů, je aktuálně posledním z velkých jmen, která ozdobí festival Okolo Třeboně. Třídenní program nabídne od 26. do 28. června přes padesát interpretů. Figurují mezi nimi Krucipüsk, Radim Hladík, Ivan Hlas, Rybičky 48 i Divadlo Járy Cimrmana. Multižánrová přehlídka si zároveň připomene jubileum, protože jihočeské lázeňské městečko oživí folkem, rockem a mnoha dalšími hudebními vůněmi již poosmnácté. Do 20. června lze sehnat vstupenky za speciální ceny.

Hrát se bude na třech scénách. Poprvé v celé festivalové historii přivítá zámecké pódium autora hitů z Šakalích let Ivana Hlase. Hned několik legend ozdobí rockovou scénu: Hudba Praha s Michalem Ambrožem, Krucipüsk s charismatickým zpěvákem Tomášem Hájíčkem, Blue Effect s Radimem Hladíkem nebo Znouzectnost. Dorazí i špičky folkrocku: Fleret s Jarmilou Šulákovou nebo Jarret. Na závěr celé akce uvede v neděli Divadlo Járy Cimrmana svou nejnovější hru s názvem České nebe. Záštitu nad festivalem převzal jihočeský hejtman Jiří Zimola.

Poslední z hvězd, která před pár dny potvrdila účast, je spisovatel Josef Formánek. Naváže na Literární dvorek, jehož tradici loni založila Jihočeská literární buňka s Jiřím Hájíčkem. Formánek bude v sobotu číst ze své poslední knihy Mluviti pravdu. „Literatura na festival patří. Místo jsme pro ni našli v galerii U Žabouše, kde nás podpořil František Šedivý z firmy Agrico," upřesnil Barnáš.

Oproti loňsku se rozrostla rocková scéna. Program se rozprostřel do dvou dnů. Scéna vyvrcholí v sobotu večer se skupinami Hudba Praha, Znouzectnost, Votchi, Krucipüsk a Rybičky 48. „Tato pop-punková partička brázdí české hudební vody sedmým rokem. Stihla natočit dvě řadové desky a v září by měla vyjít další. Jejich aktivita se stala především za poslední rok fenoménem, a to nejen vítězstvím v televizních hitparádách," řekl za Rybičky 48 Martin Peška.

K tradičním položkám festivalu patří jeho kmotři Nezmaři, benefiční Běh Járy Cimrmana a recesistický závod Okolo Třeboně. Festivalový štáb už také zahájil přípravy na další z akcí, Léto v Třeboni. Při ní se 8. srpna v zámeckém parku společně představí Nezmaři s Jihočeskou komorní filharmonií, která zaranžovala zhruba dvacítku písní jihočeských folkových klasiků. Při koncertě, kde dostanou prostor i Třeboňští pištci, pokřtí společné album. Vstupenky si mohou zájemci zakoupit opět přes www.okolotrebone.cz nebo v síti Ticketportal

Kompletní seznam účinkujících na festivalu Okolo Třeboně je na webových stránkách www.okolotrebone.cz. Na nich lze sehnat také permanentky, které nově zahrnují i nedělní představení Divadla Járy Cimrmana. Do 20. června je lze sehnat za speciální ceny s dárkem v podobě trička Okolo Třeboně 2009.

 

 


Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace