Přejít na menu Přejít na obsah

Oldies but goodies potvrdil sobotní Trancefusion - the Legends

14. 10. 2014

Redakce Reporty

V sobotu 11. října se nové multifunkční prostory Fora Karlín v Praze otevřely milovníkům old school trancu. Pod názvem The Legends agentura BTL zde pořádala Trancefusion party, na kterou pozvala řadu špičkových DJs žánru. Název dostál svého a nakonec z toho byla opravdu legendární noc. Pojďme se nyní poohlédnout za několika střípky z večera.

Forum Karlín mě překvapilo, jedná se o příjemné a moderní prostory, dostatek barů, vše naprosto ideální pro akce těchto rozměrů. Především jsem ocenila prostornost sálu, který díky tomu nebyl nepříjemně přeplněný a lidé se vyhnuli tlačenici a nedostatku místa. Jediné co bych vytkla, bylo nedostatek míst k sezení, což by zajisté uvítali všichni, kteří si chtěli na chvíli odpočnout, jediným místem pro odpočinek byly totiž schody.

Na akci jsem dorazila ve chvíli, když se budovou rozezníval Dave202, švýcarský DJ, který se trancu věnuje již neuvěřitelných 20 let. Jako první skladbu namixoval Adagio for Strings od Tiesta, takže pravý old school. Remix od Tiesta si pak ještě fanoušci mohli vychutnat v podobě Lethal Industry. Také představil vlastní hit Vulcania a navíc překvapil, když zahrál For an Angel od Paul Van Dyka.

Po něm přišel na řadu Talla 2XLC. To už se sál pomalu zaplňoval a lidé si mohli vychutnat remixy jako například Exploration Space od Cosmic Gate či známý Tomorrow od Dumonde. Talla 2XLC ale nezklamal ani vlastními skladbami Shine, Terra Australis a oficiální hymnou Trancefusion In Silence.

Reakce návštěvníků na DJ Marushu mluvila sama o sobě. Tahle Djka vytáhla staré vynilové desky a svou hudbou doslova povznesla publikum. Zazněl samozřejmě i její nejznámější track Over the Rainbow. Mnozí návštěvníci ji tak hodnotili jako nejlepší část celé noci.

Následoval Rank1, kteří také rozhodně nezklamali, když namixovali L.E.D. a Airwave. Fanoušci si ale rozhodně užili i další tracky, které zahrály, jako například Fallen Angel, Faithless a Black is the Color.

Po nich to konečně rozjel dlouho očekávaný Kai Tracid, jehož set byl na celkem slušné úrovni. Není mu co vytknout, zahrál svoje známé „klasiky“ jako například Dance For Eternity, Too Many Times, Acid Phase či Suicide. O hodinu déle ho za mixákem vystřídal Airscape a poté M.I.K.E. Push. Ovšem mě nejvíce sedla hodina, která patřila Quicksilverovi. Jeho set byl vyrovnaný a celkově zajímavý. Zahrál například Insomnia od Faithless a návštěvníci si jeho hudbu naplno užívali, ikdyž už bylo k ránu a on mixoval Did I Dream od Tiesta. Zazněl i Synaesthesia od The Thrillseekers, který patří mezi největší trancové hity všech dob. Po něm se toho ujal Scot Project. To už bohužel únava vyhrávala nad četnou částí obecenstva.

Nicméně celá akce byla velmi vydařená a myslím, že většina návštěvníků odcházela nadšená a s nezapomenutelnými zážitky. Takže pořadatelům a BTL Agency patří opět obrovské díky a budu se těšit na další Trancefusion Time to Say Goodbye.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace