Přejít na menu Přejít na obsah

Pět zpěvů a jeden bubeník? To je Van Canto!

3. 3. 2013

Redakce Novinky

van cantoPět zpěvů a jeden bubeník? To je Van Canto!

Van Canto je velmi zajímavá a netradiční německá heavy/power/symphonic metalová kapela, kterou nejspíše nebavilo nosit těžkou aparaturu po koncertech a tak se rozhodla nahradit elektrické kytary, baskytary a klávesy pouze zpěvem, respektive zpěvem imitujícím zvuky zmíněných nástrojů včetně jejich sól i velmi dynamických pasáží. Jediný nástroj, který se kapela rozhodla zachovat, jsou bicí nástroje dodávající muzice potřebnou razanci a dravost, která k metalové muzice určitě patří.

Kapela od svého založení vydala čtyři alba, na kterých se skrývá jak vlastní tvorba tak známé pecky od ještě známějších kapel. Pro představu pár Van Canto coverů: Manowar – Kings of Metal, Nightwish – Wishmaster, Blind Guardian – The Bards Song (In the Forest), Iron Maiden – Fear of the Dark a další.

Na webových stránkách kapely http://www.vancanto.de v sekci FAQ můžete nalézt zajímavé informace o kapele, jejich muzice, proč nepoužívají nástroje a další zajímavosti. Stránky jsou v angličtině a němčině.

Sestavu kapely, jak je zmíněno v názvu článku, tvoří pět zpěvů a jeden bubeník:

·         Dennis "Sly" Schunke – zpěv

·         Inga Scharf – zpěv

·         Ross Thompson – zpěv

·         Stefan Schmidt – zpěv

·         Ingo "Ike" Sterzinger – zpěv

·         Bastian Emig – bicí nástroje

van canto

V roce 2012 se členové kapely věnovali převážně svým vedlejším projektům, ovšem nyní v roce 2013 opět vyráží na několik festivalů a na konci roku plánují vydání dalšího alba.

Van Canto můžete spatřit i v ČR a na vlastní uši se přesvědčit o jejich kvalitách, o zvuku jejich zpívaných kytarových sól i o temných klávesových chórech bez použití kláves. To vše na festivalu Basinfirefest ve dnech 28. - 30.6.2013. Pro bližší informace o cenách vstupenek, dalších přislíbených kapelách a přesném místě konání navštivte oficiální web festivalu http://www.basinfirefest.cz/.

Dreid

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace