Přejít na menu Přejít na obsah

Petr Henych & G-bod je vítězem 13. ročníku Broumovské kytary


Soutěž Broumovská kytara 2009, jejíž finále se uskutečnilo v sobotu 20. června, zná již své vítěze.  Prvenství od odborné poroty a vítězství v letošním v pořadí již třináctém ročníku získalo rockové instrumentální trio Petr Henych & G-bod. Kapela získala současně třetí místo v kategorii divácké soutěže. Petr Henych přebral ocenění z rukou hejtmana Královehradeckého kraje Lubomíra France. Současně kapela získala možnost zahrát si na prestižním festivalu Rock For People, kde vystoupí 6. července od 12:00 hodin na Radio Kiss Stage Rock For people.

 G-bod

Petr Henych - český rockový kytarista na sebe poprvé upozornil v roce 1992 v kapele JOHN DOVANNI. V průběhu let působil pak vedle nejvýraznějších osobností české hudební scény (Ladislav Křížek a KREYSON, Vilém Čok, Bára Basiková a PRECEDENS, Pancho, Petr Kolář).

V roce 2007 Petr Henych sám složil, nahrál a vydal své první instrumentální album „Na vlastních rukou" a po krátké době založil doprovodný band tvořený basistou Martinem Hroňkem a bubeníkem Jakubem Homolou.

Trio bylo pojmenováno G-bod a v jeho repertoáru je materiál z CD „Na vlastních rukou", několik převzatých skladeb např. Jimiho Hendrixe nebo Joe Satrianiho. V současné době připravují nový materiál pro nové a zároveň první CD skupiny G-bod.  Kapela se mimo jiné objevila jako support na pražských koncertech amerických hudebníků Richieho Kotzena a Douga Wimbishe.v Retro Music Hall.


BROUMOVSKÁ KYTARA 2009 - výsledková listina ročníku 2009

Odborná porota
1. Petr Henych & g-bod
2. Enter
3. Goodfellas

Divácká soutěž
1. Goodfellas
2. Enter
3. Petr Henych & g-bod

Více informací o soutěži Broumovská kytara naleznete na http://www.broumovskakytara.cz.

Album Petra Henycha „Na vlastních rukou" si lze zakoupit v prodejně Bontonland Megastore na Václavském náměstí nebo na následujících odkazech:
http://www.bontonland.cz/hudba/ceska-tvorba/Henych-Petr-Na-vlastnich-rukou-127500.html
http://www.jhpublish.com/tituly.htm#navlr

http://cdbaby.name/p/e/petrhenych_tiny.jpg

 

a v novém E-SHOPU JANAMUSIC na adrese http://shop.janamusic.cz

Více o kapele naleznete na:
http://www.henych.com
http://www.myspace.com/geeebod
http://www.jhpublish.com

http://www.janamusic.cz

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace