Přejít na menu Přejít na obsah

Pokec se SOLARSTONE před jeho prvním vystoupením na dubnové Trancefusion

26. 3. 2014

Redakce Rozhovory

Můžeš nám říct, jak se zrodil Solarstone?

Jasně, původně jsem byl členem tříčlenné skupiny, která se jmenovala “Space Kittens”. Když jsme produkovali první track Solarstonu “The Calling”, rozhodli jsme se, že potřebujeme nové jméno, protože styl toho tracku se hodně lišil od předchozích. Tak jsme si vybrali jméno “Solar Stone – sluneční kámen”. Během dalších let ztratili ti ostatní dva členové zájem o trance, a tak jsem v roce 2006 zůstal sám.

Jsi už dlouho aktivním producentem. Můžeš nám ty minulé roky nějak popsat?

Byla to, abych použil oblíbený příměr, jízda na horské dráze. Měl jsem během své kariéry několik období nahoře a několik dole. Tohle je moje čtvrté odobí “nahoře”. Snažím se zůstat si věrný ve stylu hudby, kterou píšu a produkuju, jako protipól k věčné změně stylu podle toho, jaký je právě mainstream. Koncept pure trance byl pro mě způsob, jak si vytvořit své vlastní útočiště před chaosem, který vládne na scéně EDM, vytvořit jedinečný koncept Solarstone, který by mohl mít delší životnost. Během těch let jsem pracoval s různými skvělými umělci a s jinými směry, s některými vyjímečnými lidmi, ale můžu říct, že můj současný tým - management, label a designeři - jsou jedni z nejlepších a nejprofesionálnějších ve svém oboru.

Můžeš nám říct něco o svém labelu Solaris Records?

Solaris records ustoupil v současné době trochu do pozadí, soustředím se na labely Touchstone, Molecule & Pure Trance. V těchto třech je mým partnerem Black Hole Recordings - výborně se s nimi spolupracuje a jsou vždy spolehliví. Bohužel jsem neměl vždy tu stejnou zkušenost se Solarstone Recordings. Všechny moje labely jsou pro mě důležité, je to pro mě způsob, jak zanechat stopy v hudební scéně. Je pro mě taky důležité, aby umělci na těchto labelech měli pocit, že se s jejich hudbou zachází profesionálně. Jsem taky pyšný na tu hudbu, kterou vydávám. Touchstone právě vydává svou první kompilaci – prvních dvacet zveřejněných titulů – se zajímavým mixem DJů Walsh & McAuley, kteří taky přispěli několika tituly na tomhle labelu.

Můžeš nějak blíž popsat rozdíly nebo shody mezi tvými alby ‘’Touchstone’’ a ‘’Pure’’? Máš pocit, že ses s “Pure” změnil a že jsi jako umělec dospěl?

Jsou to velmi rozdílná alba. Touchstone byl něco jako konceptuální album, pokrylo širokou paletu stylů elektronické hudby. To album jsem nahrával ve složité osobní situaci. Pure je v porovnání s tím vyzývavě optimistické. Mám ale obě stejně rád i přes jejich rozdíly.

Čím je tvůj “pure” koncept tak neobvyklý?

Pravděpodobně ho dělá vyjímečným jeho upřímnost. Ten koncept organicky rostl od pouhé myšlenky, se kterou souznělo mnoho dalších lidí na celém světě. To, co se stalo okolo konceptu “pure trace”, se stalo, protože lidi po tom toužili a touží. Tahle hudba je pro hodně lidí způsob života, žijí a dýchají ji.

Můžeš nám říct něco víc o své spolupráci s Giuseppem Ottavianim a Orkideou? Jak se ti s těmito skvělými producenty pracovalo?

Pracovat s Orkideou je vždycky legrace. Jsme hudebně naladění na stejné rovině, takže je to takové souznění duší. Většinou se sejdeme ve studiu, když mám nějaký gig v Helsinkách (kde Tapio bydlí), a strávíme den tím, že jedeme na vlně vzájemného entuziazmu Ten track s Giuseppem fungoval jinak. Poslal jsem mu hrubý nápad, on to rozvinul a poslal zpátky a já jsem to dokončil. Těším se na další spolupráci s oběma. A samozřejmě, že – protože oba dva jsou velmi důležitou součástí všech pure trance akcí – spolu pravidelně někde sedíme a mluvíme o nových nápadech.

Už jsi pracoval se spoustou hudebníků. Kdyby sis mohl vybrat úplně jedno koho, s kým bys pracoval nejradši a proč?

Trevor Horn je legendární producent, kterého hrozně obdivuju. Ten by byl na prvním místě. Taky Vangeis, ale o toho bych se musel poprat s Orkideou!

Jak podle tebe bude vypadat budoucnost trance hudby?

Pure.

Co očekáváš od Trancefusion Power of Elements?

Podle line upu jednoznačně skvělý a pure trance! Moc se do Prahy těším.

Děkujeme za rozhovor a i my se moc těšíme na Tvé první vystoupení na Trancefusion za pár týdnů :)

 

Více informací na www.trancefusion.cz  nebo na http://on.fb.me/TRANCEFUSION

Vstup pouze od 18ti let.

 

Vstupenky v síti Ticketstream www.ticketstream.cz od 1. 8. 2013.

Klasická vstupenka – první vlna 500 ks za 890 Kč včetně veškerých poplatků, dále pak  990 Kč, 1090 Kč a 1190 Kč a 1350 na místě.

GOLDEN VIP prvních 30 ks za 1690 Kč, dále pak 1890 Kč, 1990 Kč, 2090 Kč a 2190 Kč.

DIAMOND VIP prvních 30 ks za 2690 Kč, dále pak 2890 Kč, 3090 Kč, 3190 Kč a 3490 Kč. DIAMOND VIP vstupenka zahrnuje neomezenou konzumací na baru. Detailní informace o jednotlivých druzích vstupenek najdete na www.trancefusion.cz

Přímý link na předprodej www.ticketstream.cz/trancefusion  nebo objednávejte na čísle +420 605 007 551. Vstupenky na dobírku objednávejte na tickets@trancefusion.cz, poplatek 84,- Kč.

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace