Přejít na menu Přejít na obsah

Poslední den v Přeštěnicích v rytmu afrických bubnů

14. 7. 2013

Redakce Reporty

Publikum svojí pozitivní energií roztančili IYASA ze Zimbabwe, z českých interpretů diváci nejvíce ocenili vyšperkované vystoupení Blue Effect s Radimem Hladíkem na sólové kytaře.

Ve stále skvělém počasí vystoupili v sobotu v Přeštěnicích italští Vanilla Sky. Kvůli večernímu koncertu v Mnichově nastoupili v ne zcela atraktivním čase při třetí odpolední, s nelehkým úkolem se ale statečně poprali. Dříči z Říma nastoupili před asi desítku postávajících a několik desítek posedávajících diváků, nenechali se ale odradit a dobrou komunikací s publikem, pobíháním s kytarami mezi lidmi a hlavně kvalitním přednesem během setu přilákali mnoho dalších. Škoda jen že jejich největší a i na festivalech nejúspěšnější skladby jsou převzaté od slavnějších umělců, přestože prošly řádnou úpravou.

Energickým vrcholem dne byli jednoznačně tanečníci zimbabwské školy umění IYASA.prestenice Černošští umělci a umělkyně vyzařovali ohromné množství energie a publikum s nimi bylo od prvních sekund na stejné notě. Vystoupení to nebylo jen hudební, ale také herecké. Tanečně-hudební příběhy zahrané s úžasnou expresivitou ve výrazech umělců rozpohybovali dav pod pódiem, který s nimi tančil a zpíval o Africe. Festival tím úspěšně nabyl roli multižánrové akce a návštěvníci to ocenili.

Z českých interpretů diváci nejvíce ocenili legendární Blue Effect. Dokonale provedené vystoupení zahájené Slunečným hrobem bylo skvělé na poslech, doplněné navíc vokálními hrátkami mezi Honzou Křížkem a publikem a dlouhými kytarovými sóly vynikajícího Radima Hladíka bavilo všechny přítomné.

Za zmínku stojí také formace Alexia Von Toy, která připravila příjemné odreagování od tvrdších stylů pozdních sobotních hodin. Pár z Francie předvedl kvalitní akustické covery dobře známých anglických písní (Keep in Rocking in the Free World, Mad World, apod.) a jednu vlastní skladbu. Zpěvák z kapely Bloody Mary, která na festivalu vystupovala vloni, fotose svoji přítelkyní projekt založili před necelými dvěma měsíci a odehráli zatím koncerty ve Francii, Německu a teď u nás. Po koncertu odjíždí na pár dní cestovat po Česku a s úsměvem přiznávají, že když zrovna nekoncertují a nebydlí v hotelu, dojde i na přespávání v jejich červené dodávce.

Před areálem se také konal soutěžní Dirt Jam BMX & MTB, kde jezdci triky na dvou skocích bavili řadu návštěvníků. Povedené zpestření festivalu bavilo salty, pády i vláčky, při kterých skákali všichni jezdci těsně za sebou.

 

 

Více foto si můžete prohlédnout na našich Facebook stránkách

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace