Přejít na menu Přejít na obsah

Pražský Majáles vrcholí dvoudenní open air show 1. a 2. května na výstavišti v Holešovicích


Po sérii akcí doprovodného programu vrcholí Pražský Majáles dvoudenním festivalem pod širým nebem. Na pražské výstaviště se sjedou české hvězdy hudební scény, které doplní exkluzivní zahraniční hosté. Rozsáhlý prostor výstaviště v Holešovicích nabídne návštěvníkům Pražského Majálesu kromě dvou obrovských pódií i velkokapacitní taneční stan pro 4000 lidí, který bude jeden den ve znamení punk a ska, druhý den to zde rozbalí hvězdy drumandbass a hip hop scény.

Celou dvoudenní show budou provázet dva virtuální moderátoři, které znáte z majálesových klipů (www.youtube.com - find Majales). Majálesové oslavy se neobejdou ani bez volby a korunovace krále Majálesu. Nový král, který je letos volen přes internet, bude korunován v úterý mezi 16.45 a 17.30 na hlavním pódiu.

Jak to bude probíhat?

1. května se ve 12.00 hodin otevřou brány pražského výstaviště a od 13. hodiny se již můžeme těšit na první kapelu 100°C. O hodinu později se již bude hrát na obou dvou pódiích i v šapitó. Hudební produkce bude pokračovat až do pozdního večera a hned první den si návštěvníci budou moci užít koncerty No Name, Tata Bojs, Skyline, Vypsané Fixy nebo Gaia Mesiah. Tata bojs vystoupí v nejlepším tričku, který jste pro ně mohli navrhnout prostřednictím webové aplikace.

V šapitó budou návštěníky přivádět do varu oblíbené ska kapely jako Volant nebo Švihadlo. Prvomájový majálesový den vyvrcholí koncertem Transglobal Underground a německých Oomph!.

Středa 2. května bude probíhat se stejně nabitým programem a v podobném časovém harmonogramu. Otvírání areálu v pravé poledne, od jedné hodiny Sunflower Caravan následovaný nejznámějším italským ska Persiana Jones. Odpočinout nás ve dni po státním svátku nenechá ani Sto zvířat, Mig 21, Polemic, Sunshine, Dan Bárta a Illustratosphere nebo kapela Kryštof, která letos vládla Andělům. Taneční stan se bude otřásat v rytmech drumandbass a hip hop. Organizátoři do Prahy pozvali současnou špičku d´n´b - London Elektricity DJ Set frontmana Tonyho Colmana z Velké Británie. V rámci hip hop scény se představí čskoslovenská hip hop reprezentace v čele s Kontrafakt, WWW, PSH nebo H16.

Středeční den Pražského Majálesu vyvrcholí koncerty švédské legendární formace Clawfinger, která proslula zejména hitem Do what I say, a americké crossoverové hvězdy Dog Eat Dog.

Kudy na Pražský Majáles?

Pražský Majáles se letos usídlí ve velkém prostoru výstaviště v Holešovicích. Vchod do areálu je shodný se vstupem na Bruselskou cestu. Nejlepší způsob dopravy je využít městskou hromadnou dopravu:

a) metro - stanice Nádraží Holešovice (trasa C)

b) tramvaje - 5, 12, 14, 15, 17

c) autobusy - 102, 112, 201, 210

Za kolik?

I přes nabitý program organizátoři drží cenovou politiku na nízké úrovni. Předprodeje praskají ve švech, v pátek dokonce na některých místech došlo na krátkou dobu k úplněmu vyprodání vstupenek. Dnes máte ještě poslední šanci sehnat lístek v přeprodeji za 250,- na oba dva dny nebo za 150,- na jeden den. Na místě za jednodenní vstupenku zaplatíte 199 Kč. Předprodejní místa naleznete na webu majales.cz.

Český Majáles ve velkém rozsahu obnovuje leckde již zapomenutou tradici studentských majálesových oslav. Minulý rok Český Majáles navštívilo 75 000 lidí, letošní rok organizátoři očekávají více než sto tisícovou účast v celkem deseti městech. Projekt Český Majáles, který v sobě sdružuje největší české majálesy, se tento rok rozšiřuje jak velikostí a počtem zapojených měst, tak i kvalitou programu. Kromě velkého open airu a širšího undergroundového programu oslav letos na studenty čeká mnohem více aktivit, které je přímo zapojují do majálesového dění.

Letošní rok putuje Český Majáles celkem do deseti měst. Z minulých ročníků již Český Majáles znají v Praze, Brně, Ostravě, Českých Budějovicích, Plzni, Hradci Králové, Písku a Olomouci. Letos se do projektu nově zapojují Pardubice a Liberec.

Český Majáles je zde především pro studenty středních, vyšších a vysokých škol, proto se jim organizátoři snaží dát maximálně prostoru při majálesovém dění. Nejenom v rámci širšího programu oslav tak studenti mohou prezentovat své dovednosti, aktivity, kreativitu a ovlivňovat tím podobu Českého Majálesu. Prostřednictvím Majálesové jednotky se „agenti" podílejí na propagaci a vtahují vlastní školu do majálesových oslav.

Jiným příkladem širšího zapojení studentů (i nestudentů) do majálesových akcí je soutěž o nejlepší návrh majálesového trička. Prostřednictvím webové aplikace má každý možnost představit svůj vlastní návrh. Nejlepší designéři se pak mohou těšit na lákavé ceny. Aktivit a možností je ještě mnohem víc, sledujte proto www.majales.cz!

Doposud zveřejněný program v jednotlivých městech, podrobnosti o kapelách a další novinky naleznete na www.majales.cz.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace