Přejít na menu Přejít na obsah

Přeštěnice Open Air – report z prvního festivalového dne

12. 7. 2013

Redakce Reporty

prestenice_rock radio

Včera proběhl na Open Air Musicfestu tzv. večírek (první den festivalu). V areálu za Přeštěnicemi na Milevsku se hrálo na jedné zastřešené stagi a vystoupili především menší a místní interpreti. Počasí pořadatelům přálo, se zataženou oblohou ale k letním teplým letním teplotám bylo daleko. Auty a svozovými autobusy z Milevska dorazilo prvních zhruba 500 návštěvníků. Konečné skóre této třídenní akce by podle slov organizátorů mohlo včetně hostů dosáhnout 4 tisíc.

Lehce po 5. hodině odpolední byl program zahájen vystoupením lokální milevské skupiny MySky. Zároveň s nimi proběhla v divadelním stanu před vstupem do oplocené části festivalu beseda s Vojtou Kalinou. Hráč na dudy kapely Pipes and Pints a manažer Bandzone.cz s návštěvníky hovořil o zdravé výživě, zdravém myšlení a o tom, jak žít šťastný život. Následovali Daily Project z Děčína, kteří s věkovým průměrem 16 let nabídli anglický zpívanou show ve stylu amerických punk-rockových kapel. Po nich přišli plzeňští Chuť, kteří svými českými i anglickými humornými texty s nadhledem zpívali o tom, jaké to je, když je 33 stupňů nebo když máte vodu v uchu. Rozpohybovali tak i první diváky, ale oproti tomu, co následovalo, byl stále klid.

Zatímco do této chvíle ve stanu postávalo nanejvýš několik desítek diváků, na již zmíněné Pipes and Pints jich tam s předstihem čekalo několik stovek. Kapela v čele s Američanem Syco Mikem, který dav ovládal jak loutky na nitkách, od prvních tónů předváděla velmi energickou šou. Security tým, z nichž někteří vypadají, jak když si s bráchou vlezu do jednoho trička, měli pod náporem mosh pitů a neustále skákajícího publika problém udržet kovové zábrany na svých místech.

Předposlední vystupujícími byli místní Ticho de pre cupé Band. Rock'n'roll-folkové uskupení z Milevska na Přeštěnicích zakončovalo turné oslavující 10 let od prvního koncertu. Diváků bylo stále ve stovkách a kapela hrála, členové měnili nástroje, zvali hosty a slavili dvě a půl hodiny. Po nich na stage nastoupili Kapišto, kteří uzavřeli první ze tří festivalových dní.

Opravdová šou přišla s úspěšnými Pipes and Pints.

Bezpečnostní služba si v polovině koncertu Pipes and Pints volala o posily.

pipesvíce fotek naleznete na našich fb stránkách

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace