Přejít na menu Přejít na obsah

Report: Holi Open Air Praha

17. 9. 2013

Redakce Reporty

Na pražském výstavišti Holešovice se konal 15. září první ročník Holi Open Air festivalu. Cílem akce bylo přinést tradiční indický svátek Holi do Čech. Hlavním znakem této oslavy bylo rozhazování barevných prášků jménem Gulal za doprovodu hudby.

Ačkoliv počasí Holi festivalu moc nepřálo a zezačátku to řadu účastníků odradilo, taková zima zase nebyla.  Když pak začalo první odpočítávání hromadného házení pytlíků s barevným práškem, teplota před podiem v kotli stoupla snad až k bodu varu. Většině účastníků, kteří se na akci dostavili, tedy občasné přeháňky vůbec nevadili. Zpočátku byl sice areál festivalu poloprázdný, nicméně později se přeci jen zaplnil. Na pódiu se vystřídalo několik známých DJ, jmenovitě DJ Tomcraft (DE), DJ Lucca (CZ), SOUNDEXPRESS (SK), DJ Evson (CZ), DJ Augustin (CZ).

Trochu zklamáním bylo, že nezazněly i indické rytmy, které by určitě v nějakém zremixovaném podání schopných DJů dodali festivalu šmrnc a správnou indickou atmosféru. Z pomalého startu festivalu ale hudba postupně gradovala, o což se postaral hlavně výborný německý DJ Tomcraft.

I když jsme našli pouze jediný stánek s občerstvením (pizza), což byla celkem škoda,holi o to hlavní – drinky – nouze vůbec nebylo. Nikdo tak nemusel na své oblíbené pití čekat zdlouhavé fronty. Stánek s Friscem byl obzvláště pod nájezdem účastníků, jelikož ke dvěma drinkům nabízel různé ceny jako například brýle zdarma, ty byly bohužel rozdané již během první hodiny akce.

Jak je pro Prahu občas typické, i zde byla řada zahraničních návštěvníků. Většinou to byli vysokoškolští studenti na výměnném pobytu v rámci univerzit. Možná právě jejich odhodlání si první večery v našem hlavním městě užít dodali akci právě tu energii a jakousi esenci multikultury, kterou potřebovala. Se zapadajícím sluncem tančil snad již každý, přeháňky přestaly a akce už jen nabírala na obrátkách. Úsměvy na tvářích nevyvolal pouze barevný prášek, ale i velké házecí balóny, či dokonce obří Frisco láhev, kterou si návštěvníci s dovolením vypůjčili přímo z ozdob stage.

holiŽe nápad s color party byl trefou do černého, muselo být jasné každému hned při vchodu do areálu. Lidé si hrátky s barvami náramně užívali. Pakliže někdo spatřil ještě nezbarveného návštěvníka, ihned se vydal tuto zásadní chybu napravit. Celým festivalem tedy kolovala přátelská atmosféra, která se jen tak všude nevidí. Festival Holi se stal krásným barevným zakončením léta a venkovních open air parties. Doufejme, že příštímu ročníku se vydaří více počasí a přiláká ještě více lidí, protože si to určitě zaslouží.

Kompletní fotoreport najdete na našich Facebook stránkách.

 

 

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace