Přejít na menu Přejít na obsah

Report: komorní koncert Milowa a IAN byl jedním slovem výborný

11. 12. 2013

Redakce Reporty

Praha, 10. 12. 2013. Do pražského music baru Lucerna zavítal belgický zpěvák Milow s jeho kolegou Tomem Vanstiphoutem. Role předkapely se na poslední chvíli ujalo další duo zvané IAN, které vytvořilo narámně povedenou kombinaci, která dokonale navnadila publikum na nadcházející představení belgických kolegů.

Již zmíněné brněnské duo IAN, které vyhrálo český YouTube fest, se procházelo před koncertem mezi nic netušícími diváky. Po osmé prostě k překvapení publika, kluci vyskočili na pódium a spustili svoji show. Jejich zajímavá kombinace akustické kytary a violoncella doprovázená anglickými texty vytvořila pohodovou, klidnou atmosféru začínajícího úterního večera.  

Po krátké pauze, za aplausu obecenstva, nastoupilo druhé duo večera. Žádné dlouhé zdržování se ale nekonalo a kapela hned uvítala obecenstvo první písní. Následovalo pár vřelých pozdravů a zjištění, že se na koncert dostavili fanoušci ze všech koutků Evropy včetně Belgie, což samozřejmě umělce velmi potěšilo. Hned jako třetí píseň duo zahrálo hitovku You Don’t Know z prvního alba The Bigger Picture.  Fanoušci se přidali do zpěvu, čehož kapela hned náležitě využila a zapojila nás do melodie několika písní.

 

Během koncertu kapela zahrála řadu písní z připravovaného alba, jedna z nich se jmenuje například Stop Being Dead, o které Millow prohlásil, že je inspirována jeho otcem. Také se divákům svěřil, že s jeho kolegou Tomem hrají dohromady již přes 6 let, a že jsou zatím stále přátelé. 

To se ale změní, až budeme fakt úspěšní. Přijdou peníze, alkohol a drogy, stanou se z nás nepřátelé“. Dopředu se tedy kolegovi již umluvil a prohlásil, že na toto téma vytvořil i písničku, o které tvrdí, že zatím žádný zpěvák nezpíval. Nese název I Was A Famous Singer. Skladba právě pojednávala o tom, jaké to je když "nejdříve vám obecenstvo roste, ale pak se zase publika stávají menší a menší až už nejsou žádné a nikdo si na vás ani nevzpomene". Během písně se do zpěvu zapojil sólově i Tom, který barvou svého hlasu velmi překvapil a v redakci doufáme, že bude zpívat častěji.

 Duo koncert ukončilo tradičně coverem písně Ayo Technology, po které se na chvíli vzdálilo. Po nepřestávajícím jásotu z řad publika se muzikanti opět vrátili, vzali kytary a sestoupili ze stage mezi návštěvníky, kde odehráli ještě pár písní.  Po koncertě pak zahájili malou autogramiádu doprovázenou prodejem jejich alb.

Lucerna se sice nenaplnila, ale tím spíše celý večer působil velmi intimně a přátelsky. Milow i Tom se po akci procházeli s plzní v ruce mezi lidmi a rádi si popovídali s kýmkoliv, kdo je chtěl oslovit. Jen těžko bych si dokázal představit lépe trávený úterní večer ve dvou.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace