Přejít na menu Přejít na obsah

Robots In Disguise zahrají v Praze i Brně

16. 11. 2007

Redakce Novinky

s_ridpresstiuFeministky už se konečně nemusí štítit chodit na koncerty. Britské elektronické duo Robots In Disguise, čítající členky Sue Denim a Dee Plum, je adekvátní odpovědí na ryze mužské kapely, jež ovládají hudební business. Svou show plnou lechtivého electra, hutných tanečních melodií, futuristických šminek a avantgardních módních kreací přivezou poprvé i do České republiky. Premiérově se představí 22. listopadu v pražském Lucerna Music Baru a jen o den později, tedy 23. listopadu, na brněnské Flédě.

Dvojice se potkala počátkem nového milénia na koncertě Le Tigre a vzápětí odhalila, že mají stejnou slabost pro dívčí kapely. Ovlivněny Siouxsie Sioux, The Slits nebo X-Ray Spex začínají skládat písně nesoucí se v duchu energického disca z blízké budoucnosti. V rámci uměleckého konceptu kapely si vybírají krycí jména, Suzanne Powell se inspirovala slovem „pseudonym" a Delia Gaitskell pro změnu jeho francouzským překladem „nom de plume".

rid
Eponymní debut vydávají v roce 2004 u francouzského labelu Recall, následným turné si získávají nejen frankofonní fanoušky, ale také kladný vztah k zemi galského kohouta. Ten se na dalším albu Get RID! (2005) projeví několika francouzskými texty. Singl DJ´s Got A Gun slaví úspěchy nejen v Evropě, ale i za oceánem. Další skladba Turn It Up byla dokonce použita v upoutávce na oblíbenou americkou show Ugly Betty. Děvčata též vystoupila ve dvou epizodách britského komediálního seriálu stanice BBC The Mighty Boosh.

Třetí deska We're In The Music Biz produkovaná stálým spolupracovníkem Chrisem Cornerem (IAMX, Sneaker Pimps) se objeví v příštích měsících a její předzvěstí je již vydaný singl The Sex Has Made Me Stupid.

www.myspace.com/robotsindisguise

 

Autor:  Adéla Procházková, www.nekultura.cz


 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace