Přejít na menu Přejít na obsah

Rock for People 2013 je u konce. Přinesl radost z hudby i atmosféry a také přes 30 tisíc návštěvníků

8. 7. 2013

Redakce Reporty

Radost. Tímto jedním slovem shrnují pořadatelé uplynulý 19. ročník multižánrového festivalu Rock for People, který je od sobotních ranních hodin minulostí. Co do počtu unikátních návštěvníků se letošek s prolomenou hranicí 30 tisíc unikátů vyrovnal loňskému rekordu. Byl však výjimečný vyšším poměrem prodaných jednodenních vstupenek. Statisticky se od prvního dne 2. července, kdy vystoupil Thirty Seconds To Mars, do posledního 5. července s tahouny v podobě Kryštofa nebo Tomáše Kluse publikum z poloviny obměnilo.

Každý z návštěvníků si zaslouží naše poděkování a uznání za skvělou atmosféru při desítkách koncertů i spontánních akcích a parties v areálu i před ním. Koncept více strukturovaného programu vnímáme jako investici a věříme, že se jednodenní návštěvníci už v příštím roce promění v celofestivalové,“ říká Michal Thomes, ředitel Rock for People.

Obstály všechny novinky, které letošek přinesl. Hladce fungovala organizace ve stanových městech a parkování, systém vratných kelímků, bezplatná Freezone před hlavním vstupem, nemluvě o obří kryté Staropramen stage. „Počínaje Thirty Seconds To Mars, přes Klaxons až po Karla Gotta jsme slyšeli jen slova uznání a chvály na atmosféru, kterou zde fanoušci vytvořili. Navíc jsme měli jistotu pokračování programu i v případě horšího počasí, které letos naštěstí nenastalo,“ konstatuje Petr Fořt, dramaturg RfP.

Své sety na Rock for People odehrály všechny anoncované kapely a DJs. A těch bylo ještě více než ohlášených 200 během pěti festivalových dní: v nočních hodinách totiž často docházelo k nahodilým hudebním spojením a jamům přímo na runwayi. Skvělých ohlasů se dostalo i Showcase stage s vycházejícími hvězdami evropské hudební scény, které doporučily renomované zahraniční festivaly.

rfo

Letošní ročník potvrdil, že nároky festivalového publika stoupají. O mnohém svědčí už to, že v průběhu RfP festivalovou mobilní aplikaci aktivně využívalo přes 8000 vlastníků smart phonů s různými operačními programy. Co do rozsahu i kvality unikátní byl streaming koncertu Karla Gotta a dvou stagí poslední festivalový den s tisíci diváky v režimu on-line.

Naplno využité byly téměř všechny volnočasové aktivity: od volejbalového nebo streetbasketového hřiště, přes slunečníkové pláže a boulder stěnu až po stan a hangár s filmovými projekcemi. Stále nápaditější stan Přírodovědecké fakulty UK nevyjímaje.

O stále vytříbenější apetit návštěvníků se mezi více než stovkou gastropointů staraly značky jako Starbucks, KFC nebo Burger King. Po loňském úspěchu festivalové Potrefené husy se značkou generálního partnera festivalu, Staropramenu, i letos gastronomický servis festivalu doplnil zástupce této restaurační sítě. Letos s navýšenou kapacitou 850 míst. A tento krok se vyplatil. „I přes vyšší počet míst k sezení jsme měli v době obědů plno. Ukazuje se, že lidé kvalitní jídlo na talíř a pivo do skla na festivalech vítají. Dalo by se říct, že na tomto festivalu je Husa již standardem,“ říká David Petřík, manažer značkových restaurací společnosti Pivovary Staropramen. Tisíce vydaných obědů a načepovaných piv jeho slova potvrzují.

Vše kolem piva v areálu festivalu bylo za nás nastaveno tak, aby si ho lidé užili ve správné kvalitě, pestrosti i komfortu. A to se vydařilo. Největší zájem byl letos o Světlý, Nefiltrovaný a točené beermixy“ říká k pivnímu servisu Jan Vošta, event&sponsoring manažer Staropramenu.

 

rfp

 

 Autor fotek: Jaromír Zajíček

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace