Přejít na menu Přejít na obsah

ROXY a NoD oznamují kompletní narozeninový program

17. 10. 2013

Redakce Novinky

plakatLegendární pražský klub ROXY pořádá od 21. října ve spolupráci s Experimentálním prostorem NoD velkolepou oslavu 21. narozenin klubu - festival BE TWENTY ONE. Dnes odhalený program slibuje pestrý týden plný koncertů, tanečních akcí, výstav, divadel a performancí, a to jak zahraničních tak i špičkových českých kapel, DJů, umělců a performerů.
 

V průběhu celého festivalového týdne budou otevřeny brány klubu, divadla, galerie i kavárny v prostorách ROXY a NoD v pražské Dlouhé ulici. „Podařilo se nám připravit vyvážený a nekonvenční festivalový program, kde si na své přijdou jak milovníci známých a časem prověřených zahraničních kapel, DJů a projektů, ale také návštěvníci, kteří hledají nová a neokoukaná jména na hudební i umělecké scéně. Takoví jsou podle nás návštěvníci ROXY a NoD a program festivalu je tedy dárkem pro ně“ říká dramaturgyně festivalu Lenka Senová.

Samotnému festivalu bude předcházet odhalení levitujícího sousoší „Vznášení“ Kurta Gebauera v Dlouhé ulici. Slavnostní zahájení proběhne 21. října spuštěním mappingu Františka Pecháčka s názvem UP, který zahalí do 3D projekce budovu ROXY. Následně bude umělecký program oficiálně zahájen vernisážemi v galerijních prostorách NoD.

Týdenní festival odstartuje v klubu ROXY 21.října řízná bass/dubstepová kapela Engine Earz(UK) se zpěvačkou Jennou G (UK). Druhý den zatřese se základy klubu holandská trojice Dope D.O.D (NL). Ve středu v rámci Soundz Czech nabídne ROXY program netradičně na 3 pódiích, kde vystoupí 14 tuzemských kapel. Čtvrtek bude patřit kapele Morcheeba (UK), která přiveze své čerstvé album Head Up High a jejich živou show shlédne nepochybně plné ROXY.

K narozeninám přijede v pátek 25.října popřát i legendární dj Andy C (UK), sekundovat mu bude Culture Shock (UK). V sobotu 26.října potěší milovníky rovnějších beatů velikáni elektronické hudby Sébastien Legér (FR) a Funk D`Void (UK). Jednoznačným vyvrcholením hudebního programu bude akustické vystoupení vyspělého newyorského rappera a písničkáře, držitele Grammy Everlasta (USA), který představí své nové album The Life Acoustic.

Narozeninová oslava Roxy se bude týkat i Experimentálního prostoru NoD, který v týdnu od 21. do 27. října nabídne smršť vernisáží, divadelních představení, performancí i hudebních koncertů. Hned první den festivalu 21.10. budou zahájeny tři výstavy, z nichž hlavní, tematická skupinová výstava Horor, černý humor v Galerii NoD ukáže díla umělců jako je Michael Rittstein, Josef Bolf, Jaroslav Róna, František Skála a dalších. V galerii Video NoD se předvede Jiří Černický, jeden z finalistů Ceny Jiřího Chalupeckého, a v galerii NoD Mini vystaví Tomáš Vaněk jeden ze svých nových participů, které jsou serií akcí nebo reakcí koncipovaných pro konkrétní místo nebo situaci.

V rámci festivalu bude uvedena premiéra Man Machine souboru monumentálních loutek Echt Street Puppets. Vedle nových divadelních projektů se předvede výběr z toho nejlepšího divadelní dramaturgie – ceněný projekt Nedotknutelní od Spitfire Company, rozverný Kabaret Shakespeare s Davidem Prachařem a Lucií Trmíkovou v hlavních rolích a výtvarně-hudebně-divadelní projekt Lovci o sestrách Válových.

Z koncertů bude jedním z highlightů programu koncert Moniky Načevy a Justina Lavashe, která v NoD v květnu tohoto roku pokřtila své nové album Milostný slabiky, a koncert  jedné z nejosobitějších českých kapel Vložte kočku. Večerní program festivalu završí známí Djs, kteří v NoD vytvoří tu pravou festivalovou atmosféru.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace