Přejít na menu Přejít na obsah

Rybičky 48: 9. 9. nová deska, 10. 10. křest


Je 9. 9. 2009 a nové CD kapely Rybičky 48 právě vyšlo. Kapela se na něm snažila polovinou skladeb navázat na svá předchozí alba, druhou částí se ubrat jiným směrem. Společně s českou pop-punkovou jedničkou připravila pro české posluchače novinku i jejich němečtí koncertní partneři Green Frog Feet. Album vydali ke svému desetiletému výročí a jmenuje se On Top Of The Bottom.

Obě zmíněné kapely společně vyrazí na turné, které bude trvat až do konce letošního roku. Kromě českých a slovenských měst společně plánují oslovit fanoušky pop-punku na v Polsku, Německu, Rakousku, Dánsku nebo Švýcarsku.

Nejvýraznější zastávkou jejich koncertní štace bude vystoupení na VIVA LA FESTU 10. 10. v pražském klubu Abaton, kde by mělo vystoupit dalších 12 kapel, které se také svým koncertem rozhodli podpořit studentský internetový počin Topzine.cz. Vstupenky jsou v současnosti v předprodeji za 200 korun, na místě vyjde jeden lístek na 250 korun. Více informací na www.topzine.cz/festival.

Hosty na desce Viva la Revolución od Kuby, Petra a Ondry z Rybiček 48 se stal Michal David, Bára Zemanová, kytarista Honza Štrup, ale také cellista Jaroslav Olin Nejezchleba známý z kapel Njorek, ETC s Vladimírem Mišíkem nebo Blues Session, který si zahostoval v polovině alba ve skladbě Tak To Je (Jendova). Pravděpodobně nebude nikdo z nich chybět ani na křtu CD v Abatonu.

S vydáním nového alba Rybičky 48 také slíbili prozrazení původu čísla 48 ve svém názvu. V souvislosti s tímto slibem kapela plánuje tiskovou konferenci během následujících 14 dní. 
Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace