Přejít na menu Přejít na obsah

Šílenství jménem rockerská kožená bunda


Hodně rockerů si nedokáže představit, že by byli bez rockerské kožené bundy. V dnešní době to však už není znakem hudebního vkusu ale módy. Rockerskou bundu najdeme snad všude. Objevíme ji v klipech a koncertech ale i při procházce po ulici. Její oblíbenost se dostala i do popových sfér. Už to není vyloženě rocková záležitost. Pokud se chtějí rockeři odlišovat, samotná bunda nestačí.

Projděte se po ulici a sledujte, kolik lidí nosí rockerskou koženou bundu. A také hlavně, co to je za lidi. Rockerskou koženou bundu si dneska koupí kde kdo a občas ani neví, že to je rockerská. Určitě tomu napomáhá i to, že ji najdete skoro ve všech obchodech. Hlavní důvod je však to, že bunda je módní a za módou jde skoro každý styl nestyl.

A pokud člověka móda k nošení rockerské kožené bundy nepřinutí, někdy to udělá jeho hudební idol. Když člověk k někomu vzhlíží, je ochotný akceptovat i věci, na které by normálně nepřistoupil. Jak se bude člověk cítit, když půjde na koncert, kde ostatní posluchači rockovou koženou bundu nosí a interpret vše jen posiluje? Ve většině případů půjde do obchodu a jednu si koupí, aby na příštím koncertu splynul s davem.

Další skupinkou lidí, kteří nosí tento typ bundy, jsou rádoby rockeři. Ti, co rádi hrají, jak drsní jsou, ale ve skutečnosti potom skutek utek. Když jsou sami, tak si klidně poslouchají rap a jsou v depresi. Tito lidé však mají tak různorodé oblečení, že rockerská kožená bunda pro ně není nic zvláštního.

A konečně přišli na řadu ti praví rockeři, kteří si rockerskou koženou bundu kupují pro ten správný důvod – kvůli bundě samotné. Jen tato skupinka by měla rockerskou koženou bundu hrdě nosit, jelikož k nim opravdu patří. Právě pro jejich styl byla bunda v počátcích vytvořena. A právě pro celkový jejich styl v dnešní době rockery poznáme.

Takzvaná posvátnost rockerské kožené bundy se pomalu vytrácí. Už to není záležitost pouze jedné skupiny lidí. Tak to je teď ale se vším. Vše má období, kdy je to módní a lidé pro to šílí, jen aby to mohli nosit. V obchodech najdeme plno verzí rockerské kožené bundy. Nevím však, jestli se o všech verzích dá ještě mluvit jako o rockerská kožené bundě.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace