Přejít na menu Přejít na obsah

Startuje Nejmilejší koncert


Nejmilejší koncert je benefiční projekt pro děti z dětských domovů, jehož historie sahá až do roku 1992, kdy byl založen členy Federace dětských domovů. „Cílem celého projektu je oslovit veřejnost a upozornit na dovednosti těchto dětí," tvrdí ředitel projektu Aleš Bureš. Novinkou již 19. ročníku je akce s názvem "Nejmilejší koncert tour", kde mají děti možnost vystoupit vedle předních českých kapel v renomovaných klubech po celé České republice. Letošní ročník začíná 24. 1. 2010 v Dětském výchovném ústavu Býchory a bude probíhat až do konce listopadu.

V rámci novátorského počinu „Nejmilejší koncert tour" vystoupí česká pop-punková jednička Rybičky 48, dále kapela Mandrage, jejíž hit „Hledá se žena" je momentálně nejhranější skladbou na českých rádiích a skupina O5&Radeček, která už delší dobu úzce spolupracuje s nejrůznějšími organizacemi podporující právě opuštěné děti. Tyto hudebníky doplní kapely z jednotlivých dětských domovů. „Mnoho dětí bude mít příležitost předskakovat svým idolům, které znají pouze z rádií a televizí. Spousty kapel takovou příležitost nikdy nedostane," dodává Bureš. Koncertní šňůra proběhne v sedmi klubech po celé České republice a její harmonogram je následující:

24.1. Býchory, DVÚ - Rybičky 48, Mandrage, O5 a Radeček
05.2. Zlín, Golem - Rybičky 48, Mandrage, O5 a Radeček
12.2. Liberec, Vlak - Rybičky 48, Mandrage, O5 a Radeček
13.2. Děčín, Škuner - Rybičky 48, Mandrage, O5 a Radeček
27.2. Aš, Klubíčko - Rybičky 48, Mandrage, O5 a Radeček
05.3. Praha, Liďák Kbely - Rybičky 48, Mandrage, O5 a Radeček
12.3. Šumperk, Machine club - Mandrage, O5 a Radeček


Patronem Nejmilejšího koncertu je Lucie Bílá a od samého počátku je podporován Nadací Naše dítě, Nadací Terezy Maxové a Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy a dalšími významnými organizacemi a mediálními partnery. 
Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace