Přejít na menu Přejít na obsah

Světoznámý jazzman Pavel Jakub Ryba vydává DVD z turné s Deanem Brownem

22. 6. 2009

Redakce Novinky

Nejznámější český baskytarista Pavel Jakub Ryba, který se nedávno vrátil z úspěšného turné po USA, vydává DVD. Na nosiči se objeví záběry ze společných koncertů s legendárním americkým kytaristou Deanem Brownem, s nímž český muzikant koncem minulého roku absolvoval turné po jedenácti českých městech.

„Křest DVD proběhne až 10. 10. v pražské Retro Music Hall v rámci oslavy nultých narozenin portálu Topzine.cz. Je to ohromná shoda náhod, protože na témže místě pokřtí své nové album Rybičky 48, já mám tou dobou své 48. narozeniny," prozradil Pavel Jakub Ryba.

V současnosti má muzikant, který si za svůj život zahrál například s Mikem Sternem, Gary Lucasem, Józefem Skrzekem nebo již zmíněným Deanem Brownem, namířeno na turné po Argentině a Chile. České publikum si bude moci vychutnat jeho koncert s kapelou The Fish Man na řadě českých festivalů. Speciálně na O2 Sázavafestu kromě klasického koncertu Pavel Jakub Ryba doplní autorské čtení z připravovaného románu Povídky o lásce spisovatele Michala Viewegha.

„Jsme hrozně šťastní, že nás podpoří i muzikant takovéhoto formátu. Ačkoliv se náš portál svou magazínovou částí soustředí na mladé čtenáře, snažíme se jim ukázat i jinou než mainstreamovou kulturu. Pavel zaregistroval veřejnou betaverzi magazínové části a sám se nám ozval, že nás společně se svým synem Kubou Rybou a jeho kapelou podpoří při oslavě zahájení plného provozu letos na podzim. Je to obrovská čest," dodala studentka mediálních a komunikačních studií Magda Siroginová, která ve studentském internetovém projektu Topzine.cz zaujímá roli tiskové mluvčí.

Právě s kapelou Rybičky 48 dojde na oslavě nultých narozenin Topzine.cz pravděpodobně ke speciálnímu setu pop-punkové kapely s jazzovým virtuosem na bezpražcovou elektrickou basu, jak bývá Pavel Jakub Ryba často přezdíván.

Mimo české pop-punkové jedničky Rybičky 48, jazzmana Pavla Jakuba Ryby a grunge-rockové kapely L.O.S zahrají 10. 10. v Retro Music Hall i němečtí Green Frog Feet, kteří letos slaví deset let existence. Od svého vzniku už stihli získat titul Best Newrocker 2005 na MTV nebo si zahrát vedle takových hvězd jako Pink, Simple Plan či The Hives.

Veškeré informace o festivalu budou postupně doplňovány na http://www.topzine.cz/festival/
Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace