Přejít na menu Přejít na obsah

The Kitchenettes, poctivé retro


Další ze zahraničních hvězd, které potvrdily účast na letošním letním O2 Sázavafestu v Kácově, je švýcarská skupina The Kitchenettes. V době rozpuku retra a návratu skupin na celém světě k hudbě let dávných či minulých, je to trefa do černého.

Zpěvačka Nicole Schlachterová i její dvě pomocné vokalistky jako by právě přišly z padesátých let. Jejich pánská doprovodná část si říká The Basement Brothers.

 Hudba The Kitchenettes je zaměřena na zmíněné období. Kapela vykazuje velmi úsporný sound, přesto v něm zní nástroje tak, aby písničky netvořily pouze vokální linky, nýbrž aby naopak byly co do zvuku bohatší. V jejich hudbě je soul spojený s jazzem a popem, v jejich písních je energie dávných let, z dnešního pohledu nepatrně naivní, v tehdejších časech bytostně progresivní.

 The Kitchenettes mají na svém kontě dvě alba. První je tři roky staré a vyšlo pod názvem Do The Cool Jerk. Aktuální se jmenuje Speak Up! (When You Say Love) a je z loňského roku.

Formaci velmi dobře znají fanoušci v německy mluvících zemích. Kromě domovského Švýcarska má na svém kontě řadu úspěšných vystoupení v Německu a Rakousku.

-jš-

Foto: Archív kapely

 


Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace