Přejít na menu Přejít na obsah

Three Days Grace přivezli do Brna rockovou smršť

6. 10. 2022

Nico Moro Reporty

4. a 5. října navštívili naši republiku rockoví Three Days Grace. My jsme se tentokrát na ně vydali do moravské metropole. Brány brněnské sportovní Starez Arény Vodova se otevřely v 19:00 a již u vstupu bylo vidět, že koncert kanadské kapely nebude úplně komorní. A není se čemu divit, fanoušci mají v blahé paměti fantastický koncert téhle party, který před třemi lety proběhl na brněnském Špilberku se supportem kapely John Wolfhooker.

Tentokrát byla předskokanem kapela 10 Years. Ta k nám do Brna taktéž zavítala z amerického kontinentu, konkrétně z Knoxvillu ve státě Tennessee. Na rozehřátí publika měli jen 45 minut, o to ale byla jejich show živější. Kromě bubeníka se všichni členové kapely neustále pohybovali z jedné strany na druhou a frontmanovi bylo i to pódium malé, takže občas zavítal i k divákům, kteří stáli v první řadě. A dokonce v jednu chvíli vylezl do poloviny lešení, odkud zpíval, jako by se nechumelilo.

Po jejich vystoupení si lidé šli zapálit cigaretu a přinést pivo, aby byli na následující rockovou nálož náležitě připraveni. Točilo se samozřejmě  Starobrno. Koncert Three Days Grace započal ve 21:15 a už od začátku to byl - v dobrém slova smyslu - naprostý virvál. Všichni přítomní skandovali jejich jméno a umělci začali řezat do svých kytar. Zpěvák Matt Walst se dokonce naučil v češtině vyslovit pozdrav, poděkování, slovo pivo a za jejich vystoupení několikrát padlo i slovo Brno. Zpěvák diváky obeznámil s tím, že všem klukům z kapely chutná české pivo, a my se vůbec ničemu nedivíme, protože ač je Česko malá země oproti Kanadě či Americe, tohle prvenství nám nikdo nemůže upřít.

Ze svého repertoáru kapela předvedla písně jako Never Too Late, Animal I Have Become, ale největší ovace se dočkal jejich nejznámější song I Hate Everything About You, který si nechali až na samý konec. Fanoušci skandovali, skákali a zvedali ruce k výšinám. Byl to velmi silný zážitek a ve tváří všech bylo vidět nadšení, ale zároveň i zklamání z toho, že koncert se už blíží ke svému konci. S tím se nikdo nemohl "vyrovnat" snadno, a poté, co umělci odešli z pódia, diváci si doslova vydupali přídavek. Rockeři jim samozřejmě vyhověli a na pár písní ještě došlo. Ale ve chvíli, kdy bubeník Neil Sanderson odhodil po skončení písně paličky mezi publikum, bylo jasné, že se skutečně jednalo o poslední skladbu.  

Koncert byl velice vydařený, nechybělo mu prakticky nic, kapely byly naprosto precizní a na jedničku také hodnotíme samotnou organizaci. Fanoušci, kteří byli téměř všichni oděni do černého, dodávali celé show ještě temnější atmosféru.

Text: Nico Moro
Foto: Josef Vlna

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace