Přejít na menu Přejít na obsah

Tip: Molitanové desky jako akustická izolace


Pokud si chcete jednoduše a levně odhlučnit svoji zkušebnu nebo nahrávací studio, molitan je pro vás jednoduché a cenově dostupné řešení. Mezi jeho přednosti patři především výborná schopnost pohlcování hluku a příjemný vzhled. Velice snadno se s ním manipuluje a připevnit ho na stěny je pro každého hračka.

Při výběru akustického molitanu je důležitá především tloušťka, zde se rozhodujte podle velikosti místnosti a množství hluku, který chcete pohltit. Obecně platí, že čím více chcete místnost odhlučnit, tím silnější molitan potřebujete. Pro pouhé odstínění jemných hluků a šumů si vystačíte s dvoucentimetrovou tloušťkou. Pokud potřebujete místnost úplně odhlučnit, vyberte si třeba i sedmicentimetrový molitan.

Důležitá je také výška frekvencí, které si přejete utlumit. Vysoké frekvence dobře odstíní tenčí molitan a hluboké naopak ten nejsilnější. Zajímavý je výběr tvaru molitanu. Hřebenový dobře pohlcuje zvuk, zatímco pyramidový ho absorbuje o něco méně, čtyři strany každé z pyramid zase naopak pomáhají rozptylu zvuku a mění tak akustiku odlišným způsobem.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace