Přejít na menu Přejít na obsah

Tipy na kapelu aneb Zkusme něco nového


V dnešní době se téměř veškerý hudební průmysl upíná na znalost angličtiny. Zamyslete se nyní nad svými nejoblíbenějšími písněmi, vyberte jich dejme tomu deset. Jsem si skoro jistá, že alespoň polovina z nich je právě v angličtině. Kapely, jejichž zhlédnutí přesáhlo na YouTube miliony, bychom mohli jmenovat. Nemyslíte si, že je škoda upínat se pouze na kapely, které jsou celosvětově známé? Je spousta výborných kapel, které nejsou sice až tak proslulé, ale přesto si zaslouží nějakou tu pozornost, anebo alespoň stojí za zmínku a za poslech.

Dnes bych chtěla představit několik skupin a skladeb, které mě osobně oslovily nejvíce. Zaměřila jsem se na Španělsko.

Saurom

Kapela Saurom pochází ze San Fernanda. Přestože jejich tvorba je dobře poslouchatelná, zhlédnutí u písně Zulema na YouTube nepřesahuje jen několik málo tisíc.

Můj názor na kapelu: Pečlivě jsem si poslechla většinu písní téhle metalové kapely a došla k názoru, že to, co mě na ní zaujalo nejvíce, je rytmus, kterým mi přijde kapela výjimečná. Do svých písní vloží folkové a jakési keltské prvky a chraplavý hlas zpěváka (Miguel Ángel Franco) dodává kapele celkově úžasný nádech.

 

Calibre Zero

O něco známější je rovněž španělská kapela Calibre Zero pocházející z Madridu. Byla   založena roku 2005 Richardem Lazarusem a jeho bratrem Miguelem. V současnosti ji tvoří     4 členové. Calibre Zero nabízí kvalitní poslech Heavy Metalu a

Můj názor na kapelu: Jako první, co mě na kapele upoutalo, jsou kytarové riffy, které nelze přeslechnout. Zpěv mě sice nepřesvědčil tolik jako u předchozí kapely, ale v kombinaci se skvělým hudebním doprovodem to tvoří dobře stravitelný celek.

Degollador

na Degollador, Death-metalovou kapelu pocházející z Barcelony jsem narazila docela náhodou. Ale v žádném případě nelituji. Vlastně k této kapele ani není co říci, stačí se pouze zaposlouchat.

Můj názor na kapelu: Nevím, čím to je, ale tahle kapela mi přijde odlišná než ostatní. Zda je to hudebním doprovodem nebo samotným zpěvem, to opravdu netuším. Ale mohu-li   doporučit píseň, která mě osobně oslovila nejvíce, bude to určitě El Necio.

          

Santelmo

 Z Madridu pocházející pětičlenná heavy metalová kapela Santelmo založená koncem roku  2008 nabízí posluchači kvalitní poslech, a s čistým svědomím mohu tuto kapelu doporučit.

Můj názor na kapelu: Pokud se rozhodnete poslechnout si něco od této kapely, určitě neuděláte chybu, pokud zvolíte „Mil vidas“. Rytmická, chytlavá melodie zpracovaná ve velmi příjemný, pozitivně naladěný celek. Z těchto mnou vybraných kapel si myslím, že tato mě zaujala asi nejvíce.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace