Přejít na menu Přejít na obsah

Turné Rolling Stones se stává nejúspěšnějším všech dob

3. 12. 2006

Redakce Novinky

Rolling StonesNové turné kapely Rolling Stones, které nese název A Bigger Bang, je zřejmě tím nejvýnosnějším v historii a vypadá to, že tenhle vývoj kapela udrží i v roce 2007.

Od minulého podzimu vydělali Rolling Stones zhruba 437 milionů dolarů. Přestože „Stoni“ patří už mezi veterány britské rockové scény, přitáhli na svých dosavadních 113 koncertů dohromady 3,5 milionu lidí. Tak to alespoň uvádějí záznamy Billboard Boxscore (pozn. žebříček nejúspěšnějších vystoupení, který sestavuje časopis Billboard). Například jejich únorové představení na pláži Copacabana v Rio de Janeiro viděly odhadem neuvěřitelné dva miliony lidí.

Jen pro srovnání, turné skupiny U2 Vertigo vydělalo od 28. března 2005 do 2. března 2006 zhruba 333 milionů dolarů. Vzhledem k tomu, že skupina U2 hodlá odehrát ještě 10 představení do konce turné, je pravděpodobné, že jejich výdělek se vyšplhá až na 377 milionů dolarů. Což zastíní i turné Rolling Stones z let 1994 – 1995 Voodoo Lounge, které mělo tržby přes 320 milionů dolarů.

Propagaci turné obou skupin, U2 i Rolling Stones, napomáhá i producent a pořadatel koncertů Michael Cohl, který na stránkách Billboard.com uvedl, že Mick Jagger a spol. mohou zvýšit rekord skupiny až na 500 milionů dolarů.

„Nemyslím si, že bychom to dokázali. Stále je tady mnoho zrušených koncertů v Evropě a skupina se shodla na tom, že se je pokusíme uspořádat. Nedivil bych se ale, kdybychom je zvládli uskutečnit až příští rok.“

Turné A Bigger Bang bylo dokonce několikrát buď odloženo, nebo zrušeno. Většina těchto odložení byla způsobena zdravotními problémy, se kterými se potýkali členové skupiny. Kytarista Keith Richards musel podstoupit operaci mozku a Mick Jagger měl určitou dobu problémy s hrtanem. I přes tyto potíže ale stárnoucí rockeři nedávají příliš najevo, že by měli v plánu skončit a přestat tak obohacovat svá bankovní konta. Režisér Martin Scorsese dokonce v průběhu jejich turné pracuje na dokumentaci koncertů, kterou by rád příští rok převedl na divadelní prkna.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace