Přejít na menu Přejít na obsah

Umění a kumšt se otevře lidem v rámci Vysočina festu již 11.7.


vysočina festUmění a kumšt se otevře lidem v rámci Vysočina festu. Hlavní hudební program prvního ročníku největšího multižánrového festivalu na Vysočině - Vysočina fest - obohatí otevřené umělecké dílny, které budou formou různých workshopů probíhat po celý den ve čtvrtek 11. 7. 2013 hned na čtyřech místech Jihlavy. Dílny pro letošní ročník Vysočina festu navrhoval promotér Víťa Schrek z jihlavské AlternativaPro. "Chtěl jsem, aby se v rámci Vysočina festu otevřelo lidem umění a kumšt, které Jihlavu reprezentují, mají úspěchy, tradici, své příznivce a zázemí."


Jako první se v kině Dukla představí filmová dílna pod taktovkou JSAF, organizátora Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě. Svůj workshop představí zájemcům o film dokumentarista Vít Klusák, známý především filmem Český sen a nebo svým loňským snímkem Svoboda pro Smetanu a jihlavský performer a pedagog Matěj Kolář se svou animátorskou dílnou.


Sokolovnu na Tyršově ulici ovládne akrobatický rokenrol v režii trenérů a tanečníků předního českého rokenrolového klubu KOLBDANCE, který má v Jihlavě svou, dnes již početnou základnu. O své zkušenosti a zážitky jak z dob své vrcholové kariéry, tak ze současného trenérského života se přijedou podělit několikanásobní mistři světa Roman a Kateřina Kolbovi. O ukázky párové akrobacie se postarají například úřadující mistři České republiky Lukáš Fürst s Alžbětou Slámovou. V programu dílny nebudou chybět ani atraktivní dívčí formace pod vedením vicemistryň světa Barbory Schrekové a Sáry Škerlové.


Divadelní dílna je připravena pro zájemce v divadle DIOD. Ta nabídne pozemní i závěsnou akrobacii na šálách a hrazdě, žonglování anebo třeba kurz loutky. O program se postarají Eliška Brtnická z Cirkusu Mlejn a Kateřina Molčíková. Pozvání DIODU přijala i členka činohry Městského divadla v Brně Lucie Zedníčková, která bude přítomna v průběhu celého programu dílny. Poslední umělecká dílna nabídne workshop zaměřený na jazzovou muziku. O program v Radniční restauraci se postarají přední slovenský jazzman Peter Lipa a další muzikanti, brněnský saxofonista Radim Hanousek a baskytarista Michael Krásný z kapely Quattro formagi.


Organizátoři z AlternativaPro i všichni účinkující a lektoři uměleckých dílen zvou zájemce a návštěvníky k bezplatné návštěvě workshopů a k nahlédnutí do jejich zákulisí. Všechny dílny nabízí svým návštěvníkům aktivní zapojení, osahání si a vyzkoušení čehokoli, co můžete v oblasti filmu, divadla, tance i muziky zažít.
 

Umělecké dílny doplňuje dílna pivovarská, která se odehraje na nádvoří jihlavského pivovaru. Tady budou mít zájemci možnost pod vedením zkušených sládků uvařit várku poctivého a tradičního českého piva. Pivovar má připravené komentované prohlídky pivovaru spojené s ochutnávkou piv.
 

Na Vysočina fest je již prodáno přes pět tisíc vstupenek, další jsou stále ještě volně v předprodeji.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace