Přejít na menu Přejít na obsah

V sobotu na Polance Jelen skákal bomby

3. 8. 2021

Nico Moro Reporty

Poslední červencový den v Třebíči na Polance patřil milovníkům roots music. Vystoupila zde totiž pražská hudební skupina Jelen.

Předskokanka skvělá, těšení na Jelen ještě silnější
Předskokana Jelenům dělala brněnská zpěvačka Kate Matl, která dokonce navázala spolupráci se slavným švýcarským hudebníkem DJ Bobo.
Vůbec se mu nedivím, že si ji vybral, protože zpívá naprosto fantasticky.
Musím ale říci, že i přes její líbezný zpěv bylo na lidech vidět, že se už nemohou dočkat vystoupení kapely Jelen. Ti svou velkolepou show rozpálili o půl deváté.

Kapela byla "naprosto všude" po pódiu
Jeleni ukázali, že jim to hraní po covidové pauze chybělo, a tak bylo celé jejich vystoupení zcela elektrizující. Jelikož je to skupina početná, bylo jich doslova plné celé pódium, a jak jsou po koncertě v pohybu, místy to vypadalo, že jsou naprosto všude. I tím se jim podařilo naladit návštěvníky na tu správnou vlnu a opravdu to rozjet, jak se sluší a patří. Zahráli svoje hity jako Co bylo dál?, Klidná jako voda, Jelen či Magdaléna, a písní Spím v obilí dokonce zavzpomínali na krále české country Michala Tučného. Bylo to dojemné. Nikdy bychom neměli zapomínat na naše velikány, protože bez nich by hudba nebyla tam, kde je teď.

Vzkaz od frontmana
Pro fanoušky Hudební scény vzkázal frontman skupiny Jindra Polák toto:
"Děkuji vám, že chodíte na koncerty. Děkuji, že podporujete českou muziku. Užijte si zbytek léta a budu se těšit, že se uvidíme někde naživo!"

Občerstvení: jako na gastro festivalu
Kromě večera plného kvalitní muziky byly plné také stánky s občerstvením.
Chvílemi jsem si myslel, že se nacházím někde na gastro festivalu. Burgery, klobásy, bramboráky, tortily, langoše... Už raději přestanu psát, protože jsem z toho dostal pořádný hlad. Reklamní agentuře Yashica bychom chtěli opět poděkovat za skvělou organizaci a jsme moc rádi, že se jich stále drží štěstí na počasí. Už teď netrpělivě vyhlížíme 13. a 14. srpen, protože v těchto dnech v Třebíči vystoupí Rybičky 48 a Mirai.

Text: Nico Moro, Sylva Kaplanová
Foto: Nico Moro

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace