Přejít na menu Přejít na obsah

Vysočina Fest – den druhý

13. 7. 2013

Redakce Reporty

V porovnání se dnem prvním, v pátek návštěvníci vzali festival doslova útokem. Krátce po otevření areálu se na hlavním pódiu vystřídalo několik místních poloprofesionálních kapel a stejně jako v předchozí den, úderem šesté hodiny odpolední hlavní scénu jihlavského amfiteátru ovládly profesionální kapely. Jako první z nich se žezla chopila legendární formace rockerů z Pražského Výběru a ačkoli byl začátek jejich vystoupení stanoven na pozdní odpoledne, Pražský Výběr hrál před téměř zcela zaplněným amfiteátrem a na konci představení tito velikáni české alternativní rockové hudby opouštěli pódium za burácejícího jásotu publika, které se dožadovalo přídavku.

krystof

S koncem vystoupení legendárních Pražanů nastal žánrový posun od alternativního jazz-rocku k pop-rocku, což se projevilo zejména na odezvě publika, které se při vystoupení kapel Kryštof a Nightwork místo burácejícího jásotu začalo projevovat ohlušivým pištěním. Ačkoli repertoár kapely Nightwork ve velké míře obsahoval cover verze známých skladeb a líbivé refrény z dílny Kryštofu se až příliš nápadně podobají britským Coldplay, rozhodně oběma těmto kapelám nelze upřít obrovské nasazení při živém vystupování, perfektně zvládnutou práci s publikem, hudební talent a schopnost vytěžit maximum ze svezení se na komerční vlně hudebního středního proudu.

 madfginger

Mimo hlavní pódium se oproti dnu prvnímu dostávalo nemalé pozornosti i pódiu druhému, na kterém své umění představila celá řada kapel z různých koutů naší země. Za zmínku stojí uvést funkové Madfinger a především jejich zpěváka Martina Svátka, který rozsahem svého hlasu a kvalitou zpěvu ohromil všechny přítomné. Mimo funky beatů si návštěvníci mohli u druhého pódia zatančit na swing, nebo se houpat v rytmu RnB.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace