Přejít na menu Přejít na obsah

Vysočina Fest – to nejlepší na konec

14. 7. 2013

Redakce Reporty

Sobota byla posledním festivalovým dnem a bez nadsázky lze o celé akci říci, že se více než povedla. Oproti pátku byla sice sobota, co se týče návštěvnosti slabší, a to i přes skutečnost, že seznam kapel na poslední festivalový den tvořila samá zvučná jména. Mimo hlavní pódium se opět velké pozornosti těšila Soul Music Club Stage, na které se střídaly žánrově různorodá uskupení hudebníků převážně z Česka.

První kapelou, které se už krátce po sedmé hodině odpolední podařilo roztančit publikum v rytmu Rock’n Rolu byli energičtí a extravagantní Queens of Everything (vlevo), jejichž pódiová produkce vyvolávala mezi diváky nadšení a otázky typu „Jak to, že jsme o nich nikdy neslyšeli?“ Koncem vystoupení těchto potetovaných královen všeho ovšem extravaganci a svižným tanečním rytmům nebyl zatnut tipec.  Následující kapela, která si říká Gang of Lolitas hned od začátku servírovala svěží a chytlavý funk. Nejednalo se ovšem o žádné mladé slečny nabokovského typu, ale o sebranku chlapíků, kteří si očividně umí sami ze sebe udělat legraci a nepříčí se jim vystupovat v těch nejbizarnějších přiléhavých kostýmech. Zlatým hřebem druhého pódia byli jednoznačně jihlavští Pio Squad. pio foto

Tato proslulá hip hopová formace se po téměř roční odmlce vrátila k živému vystupování a právě v rodné Jihlavě se jim jejich velmi početné a netrpělivě čekající publikum postaralo o více než srdečné přivítání. Na Pionýrech bylo vidět, že ani navzdory poměrně dlouhé odmlce neztratili nic na schopnosti dostat publikum do varu. Tímto vystoupením Pio jen potvrdili, že pokud je v českém hip hopu skupina, která zraje s každým pátkem, pak jsou to právě oni.

Hlavní scénu, festivalovou mekku profesionálních umělců, hned ze začátku roztančil a rozezpíval Xindl X a následován Petr Bič Projektem, oba hudební celky připravily ideální atmosféru pro Annu K. a její band. Hlavním bodem sobotního dne, a pravděpodobně celého festivalu bylo večerní vystoupení Davida Kollera a jeho doprovodné kapely. Natěšený a netrpělivý dav příznivců dával velice hlasitě najevo nesouhlas s krátkým opožděním začátku, ovšem o to bouřlivějšího přivítání se tomuto slavnému umělci a zakládajícímu členovi legendární kapely Lucie dostalo, když vběhl na pódium a bez dlouhých proslovů zazpíval a zahrál téměř notoricky známé skladby, jako Chci zas v tobě spát, nebo Daniela. Celé festivalové veselení na hlavním pódiu bylo důstojně zakončeno vystoupením Dědy Mládka Illegal Bandu, kteří zahráli jednak zlidovělé Mládkovy hity, ale i svoje koller fotovlastní písně.

Ačkoli se kraji Vysočina, v porovnání s ostatními kouty naší malebné země, dostává o něco menší pozornosti, pořadatelé Vysočina Festu dali tímto husarským kouskem jasně na srozuměnou, že kraj Vysočina, to nejsou jen brambory, kamení a v zimě nesjízdná dálnice, ale především kouzelné místo v srdci České republiky, kde stojí za to pořádat veliké hudební akce.

Autor: Bohdan Vysloužil

 

monkey foto
kryštof foto

 Další foto si můžete prohlédnout na našich Facebook stránkách

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace