Přejít na menu Přejít na obsah

Vzpomínka na QUEEN

2. 11. 2007

Redakce Novinky

Queen a Freddie Mercury patří neodmyslitelně k rockové hudbě 70tých a 80tých let. Nestárnoucí hity, vynikající živá vystoupení či nezaměnitelné charisma Freddie Mercuryho dělají z Queen první dámu světového rocku. V listopadu uplyne již šestnáct let od smrti Freddie Mercuryho na AIDS. K připomenutí tohoto smutného výročí, ale především k oslavě nesmrtelné hudby Queen, se bude 17. listopadu v pražském Abatonu konat večer nazvaný VZPOMÍNKA NA QUEEN. Jeho hlavním hostem bude někdejší Mercuryho osobní asistent Peter Freestone, který v současnosti žije v u nás.

Desátý ročník Vzpomínky na Queen, která každoročně přitahuje stovky milovníků britské legendy, nabídne vedle několika hudebních vystoupeních, raritních videozáznamů a Queen-obchodu, i jednu vzácnou návštěvu. Pozvání přijal PETER FREESTONE, osobní asistent Freddie Mercuryho. Po Mercuryho boku se pohyboval od roku 1979 až do jeho tragického skonu v listopadu 1991. „Pro Freddieho byl Peter doslova pravá ruka. Trávil s ním 24 hodin denně. Pomáhal mu při oblékání, staral se o jeho dům, dbal aby vždy měl doklady, letenky atd.," říká Karel Lehner, předseda českého fan clubu Queen, který pořádá akci. O Mercurym napsal Freestone knihu, která obletěla svět. Již několik let žije v Čechách. „Na Vzpomínce se podělí o své zážitky s Freddiem. Každý mu bude moci položit otázku, či získat autogram. Peter je velmi přátelský a domluvíte se s ním česky," dodává Lehner.

Druhou velmi vzácnou návštěvou večera bude JACKY SMITH, předsedkyně oficiálního fan clubu Queen a autorka knihy Queen - Jak to začalo. Dáma, která přiletí do Prahy poprvé, strávila ve službách pro kapelu Queen úctyhodných 25 let. Stejně jako Freestone byla Mercurymu, ale i ostatním členům kapely, velmi blízko. „Jacky patří mezi hrstku lidí bezprostředně spojených s Queen, kteří jsou pro skupinu stejně důležití jako její členové," říká Lehner, „A její kniha, to je taková bible o Queen."

Během večera dále vystoupí německá revivalová skupina Flash (bude to poprvé, kdy v Česku zahraje Queen revival z Německa), čeští Queenie a Jan Vytásek & Blackbirds. Návštěvníci budou mít možnost nakupovat v exklusivním Queen marketu s nepřebernou nabídkou všeho co s Queen souvisí.

 

název akce: Vzpomínka na Queen
datum: 17. listopad 2007, 18:00
místo: ABATON, Na Košince 8, Praha 8
hlavní host: Peter Freestone - Freddieho osobní asistent
stručný popis: večer plný nestárnoucí hudby Queen a Freddie Mercuryho

Další informace hledejte na www.fcqueen.cz

Peter Freestone je ochotný poskytnout rozhovory. Máte-li zájem, neváhejte nás kontaktovat.

Kontaktní osoba:

KAREL LEHNER
předseda fan clubu Tornádo Queen

V Průčelí 1655, Praha 4

+420 737 922 488

lehner@fcqueen.cz

www.fcqueen.cz

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace