Přejít na menu Přejít na obsah

Wohnout: V pátek se v Třebíči na Polance místo plavání tančilo

1. 8. 2021

Nico Moro Reporty

Na koupaliště Polanka v Třebíči zavítala v pátek 30. července pražská kapela Wohnout, která na hudební scéně působí již čtvrt století.

Večer plný dobré muziky zahájila třebíčská skupina Gender question. Tihle mladí kluci jdou nahoru a my všichni jim moc fandíme. Hoši, jen tak dál!

Pak už byl čas na "hlavní hvězdy večera", kapelu Wohnout. Zazněly písně jako Barbíno?, Gastrosexuál nebo Zpěvák na inzerát. Koncert postupně gradoval, zlatým hřebem večera byla jejich nejznámější píseň Svaz českých bohémů. Tady platilo zlaté pravidlo, že v nejlepším se má přestat, jelikož lepší už by to být snad ani nemohlo.
Pro umělce je to určitě obrovská pocta, když valná většina fanoušků zná jejich písně nazpaměť. Vytvoří se tím nezapomenutelná atmosféra, která v pátek v Třebíči skutečně panovala.

Je vidět, že agentura Yashica ví, jak se dělají velké hudební akce, protože všechno klapalo jako švýcarské hodinky. Jediný faktor, který jejich organizování může sabotovat, je počasí. To naštěstí vyšlo na jedničku, protože jediná voda byla v bazénu. Všichni rockoví fanoušci potvrdili, že ještě nezapomněli, jak se pořádně paří, a show si do posledního tónu užili na maximum. A komu páteční dávka muziky nestačila, mohl si užít ještě sobotní Jeleny. Protože obě akce probíhaly na stejném místě a pod vedením stejné agentury, mohli si návštěvníci zakoupit i zvýhodněné vstupné a užít si hudební smršť hned dvakrát za sebou.

Osobně si myslím, že kapela Wohnout je parta skvělých chlapů, kteří do české hudby budou patřit "na věky věků". Bylo mi potěšením vidět jejich show opět naživo a už teď se těším na jejich další živák!

Text: Nico Moro, Sylva Kaplanová
Foto: Nico Moro

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace