Přejít na menu Přejít na obsah

Xandria přiveze symfonický metal


Další ze zajímavých zahraničních kapel, které se na přelomu července a srpna představí na letním kácovském O2 Sázavafestu, je německá pětice Xandria. Vznikla před dvanácti lety v Bielefeldu a na evropské scéně patří k uznávaným kapelám, které skloubily symfonický cit pro muziku se základními metalovými prvky. V jejich zvuku je také slyšet řada elektronických prvků a rockových postupů, jimiž se formace hlásí k hudebním osmdesátým létům minulého století.

Charismatickou vokalistkou je Kerstin Bischofová, používající umělecký pseudonym Lakonia. Je to talentovaná diva s velkým hlasovým rozsahem a přesvědčivou interpretací. První album kapela vydala v roce 2003 pod názvem Kill The Sun. Na německé hitparádě zase takovou díru do světa neudělalo, ale o rok později vydaná deska Revenheart si už vedla mnohem lépe a poskočila až na 36. příčku žebříčku.

Kapela pak vydala ještě další dvě řadové desky a to nejlepší z nich vybrala na loňské best of album nazvané Now And Forever. Momentálně pracuje na novém počinu, neboť je v tomto ohledu velmi aktivní.

 -jš-

Foto: Archív kapely

 

Xandria

 

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace