Přejít na menu Přejít na obsah

Česko na Szigetu 2015 reprezentuje brněnská kapela Ghost of You

13. 5. 2015

Redakce Novinky

Vítězem soutěže Jednou trefou na Sziget se stala brněnské kapela Ghost of You. O možnost hrát na srpnovém festivalu Sziget 2015 ve společnosti kapel jako jsou Robbie Williams, Florence The Machine, Foals, Kasabian, Interpol, Alt-J či Limp Bizkit bojovaly na třech finálových koncertech kapely Vees (CZ), Fresh Out Of The Bus (SK) a Ghost of You (CZ). O vítězi rozhodovali návštěvníci v bratislavském KC Dunaj, v pražském klubu Roxy a na závěrečném večeru v brněnské Flédě. Publikum na Flédě tak bylo svědkem vyhlášení výsledků  a součet hlasů ze všech tří koncertů určil vítězem „domácí“ Ghost of You.

„Je to pro nás velké překvapení a o to víc jsme nadšení. Už jen dostat se do finále pro nás byla výzva, ale tohle je pecka.“ glosují Ghost of You výhru. Kapela s věkovým průměrem pod dvacet let navíc představila na finálovém koncertě svůj první oficiální videoklip, který režíroval David Mencl (videoklipy Kieslowski a další). Skladba Deerhunter je také anoncí na připravovaný podzimní debut kapely.

Soutěž probíhala ve třech kolech a možnost zahrát si na nejlepším festivalu Evropy (Best Major European Festival - ocenění za rok 2015) se nezískávala snadno. První výběr provedla odborná porota, která vybrala do druhého kola šest slovenských kapel, šest českých a také přímo do finále poslal Vees. Druhé kolo hlasovali posluchači Radia 1 a Rádia_FM a ti rozhodli, že ve finále Vees doplnili za Slovensko Fresh Out of The Bus a za Českou republiku Ghost of You.

Ghost of You je mladá brněnská hudební formace, pohybující se na pomezí psychedelie a indie popu, elegantně spojuje rozdílné přístupy jednotlivých členů. Tomáš Novohradský, Štěpán Pařízek, Michal Janík a Jiří Habarta. Našli se v minimalismu, který však ždímají na maximum. Elektronika, rytmická nespoutanost, práce s energií a především osobitý vokál definují hudbu Ghost of You.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace