Přejít na menu Přejít na obsah

Circle pit sem, circle pit tam aneb Páteční den na Rock For People


Rock For People nabídl v Pátek nejen skvělou hudbu ale také perfektní počasí. Návštěvníci festivalu byli doslova pod nájezdem výborných rockových a metalových interpretů. Staropramen tekl proudem a nechyběly ani vřelé autogramiády, výuka na kytaru s Michalem Hrůzou nebo velkolepý ohňostroj.

Krátce po čtvrté se rozjelo hned první pogo i  mosh na americké Red Fang. Kapela předvedla parádní představení od začátku do konce. To potvrdilo několik návštěvníků, kteří hned rozjeli svůj unikátní "tanec" a potvrdili tak, že při správné muzice vůbec nevadí, když je slunce ještě vysoko nad horizontem.

Pauzu mezi koncerty vyplnily párty s Djs na hlavní křižovatce. Chvíli poté na Staropramen stage naběhla Vypsaná Fixa. Ruku na srdce, kdy nevidíte na Sanpiegovou legendu nějaké to kolečko? Koncert Fixy byl nicméně i z jiného důvodu tak trochu speciální. Márdi zde totiž oslavil své 41. narozeniny, všechno nejlepší Michale!

Před hlavní stagí se již v tu chvíli hromadil dav v množství více než malém a skandoval pouze dvě slova - Hollywood Undead. Zamaskovaní banditi na sebe tedy nenechali dlouho čekat a rozjeli již nekončící párty jednou peckou za druhou. Nechyběla ani hitovka z nového, stejnojmeného alba - Day Of The Dead. Štafetu přebrali Briti z We Are Harlot, kteří se taktéž nebálli hrábnout do strun.

Slunce i dusno pomalu opadávalo a pro některé přišla na řadu hlavní hvězda večera, Limp Bizkit. To se už skákalo a pogovalo do všech světových stran. Perfektní hudbu doplnila skvělá nálada publika. Při vypalovačkách jako My Way nebo Rollin tekl pot prostě proudem. Pak přišel na řadu koncert Three Days Grace, pekelná kombinace! Rozjetý dav přeběhl na druhou stage a pokračovalo se hitovkama jako Pain nebo I Hate Everything About You. Temný večer rodákům z Kanady rozhodně sluší, moře skandujích rukou nad hlavami publika tomu bylo důkazem.

Rockový večer završil koncert další legendy - Faith No More. Kapela, která oznámila svůj comeback před pár lety, nám opět ukázala, že jí krví stále ještě proudí modrá rockerská krev. Sobotní ráno bude dozajistě pro mnohé ve znamení vyřvaných hlasivek a neschopnosti hýbat krkem.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace