Přejít na menu Přejít na obsah

Do Prahy míří Avril Lavigne – hvězda teenagerů přelomu tisíciletí i uklidněná dáma

30. 10. 2019

Pearl Novinky

Po dvanácti letech k nám zavítá Avril Lavigne, která v posledních dvanácti měsících prožívá comeback s novým albem Head Above Water. Na jarní pražský koncert se mohou těšit nejen ti, pro které byla její pop-punková muzika součástí dospívání, ale i ti, kteří až nyní začínají objevovat její novou, jemnější hudební stránku.

 

Idol skejťáků

Avril Lavigne je „jednou z nejvlivnějších Kanaďanek v Hollywoodu“. Snad každý si ji pamatuje jako náctiletou skejťačku v jejím největším hitu Complicated z debutového alba Let Go, kterým v roce 2002 dobyla celý svět. Na tento úspěch navázala Avril skladbami jako Sk8er Boy nebo I'm With You.

 

Hlava nad vodou

Postupně s věkem měnila svou image od divoké holky přes rozpustilou blonďato-růžovou pop-punkerku (klip Girlfriend) až po důstojnou dámu v klipu Let Me Go s druhým manželem Chadem Kroegerem (Nickelback). Předtím stihla ještě krátké manželství s muzikantem Deryckem Whibleym (Sum 41), později se rozpadl i vztah s Kroegerem.

V posledních letech ji trápilo vážné onemocnění – prodělala borreliózu. Právě proto během nadcházejícího turné věnuje část výtěžku z každé vstupenky nadaci The Avril Lavigne Foundation, která podporuje pacienty v boji s tímto onemocněním. To, že se po těžkostech z posledních let nyní naplno nadechla k novému životu, symbolizuje i název aktuálního, loni vydaného alba – Head Above Water. Na novinkovém albu se také poněkud hudebně uklidnila a voda, nad kterou pomyslně drží hlavu, není již tolik punkrockově rozbouřená jako v dobách, kdy jí bylo osmnáct.

 

Avril přivítáme v březnu

V české metropoli vystoupí tato pětatřicetiletá kráska v pondělí 23. března 2020 v rámci světového turné k albu Head Above Water. Její koncert se odehraje v pražské Tipsport areně a vstupenky budou v prodeji už od 1. listopadu. Jejich cena začína na 990,- Kč a dostupné budou v síti Ticketportal.

 

Text: Milan Papežík, Sylva Kaplanová

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace