Přejít na menu Přejít na obsah

Drupi okouzlil Olomouc svým chraplákem a nestárnoucími hity


V pátek 28. října krátce po poledni dorazila do Olomouce italská legenda Drupi. Zpěvák se ubytoval v hotelu Central Park Flora, jehož tým byl také pořadatelem jeho sobotního koncertu. Drupiho příznivce však den před koncertem čekala ještě autogramiáda, a tak mohli být legendárnímu zpěvákovi opravdu nablízku a dokonce si s ním potřást pravicí. 

Páteční autogramiáda probíhala velice poklidně v samotném dvoudenním přechodném bydlišti umělce, v hotelu Flora. Drupi rozdával úsměvy na všechny strany a neustále byl doprovázen manželkou Dorinou Dato, ke které se po celou dobu choval velice pozorně a šarmantně, zkrátka pravý gentleman. Ta ho doprovodila i během jeho sobotního koncertu, který se odehrál v Pavilonu A na Výstavišti Flora.

Koncert přilákal početný dav příznivců, kteří si mohli také dopřát pár italských specialit. Krátce po půl osmé večerní se na pódiu objevil předskokan Davide Mattioli, který rozehřál diváky směsicí italských hitů. Pak už se všichni přítomní mohli těšit na Drupiho výrazný chraplavý hlas, který dostává již několik desetiletí do kolen převážně dámy. To ale neznamená, že by se mezi fanoušky neobjevili žádní pánové, kteří si koncert také patřičně užívali. Písní bylo poměrně málo a známá Piccola e fragile zazněla dokonce dvakrát, a to podruhé jako přídavek. Každopádně ale kvalita předčila kvantitu. Je nutné podotknout, že na svůj věk Maestro rozhodně nevypadá a charizma z mládí v něm zkrátka zůstalo. Jen místo tmavých vlasů na jeho stále dlouhé hřívě přibylo pár šedin, což rozhodně není na škodu.

K příležitosti Drupiho návštěvy přichystal hotel Flora také rozmanité italské menu v hotelové restauraci. Velice nás překvapily příznivé ceny, za které si Olomoučané mohli již od pondělí toto menu vychutnat.  

Text: Milan Papežík, Nico Moro
Foto: Milan Papežík

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace