Přejít na menu Přejít na obsah

Edenbridge a jejich nabídka pro fanoušky spojená s přípravou nového alba.


Edenbridge je jedna z méně známých kapel, která má ale na svém kontě již sedm alb, se kterými objezdila mnoho různých států a ukázala své kvality především díky velmi příjemným, pohodovým sólům a zajímavým pasážím v jednotlivých skladbách. Nyní nabízí fanouškům dostat se na booklet připravovaného alba, ale pojďme se na ně podívat hezky od začátku.

Kapela Edenbridge byla založena v Rakousku v roce 1998 kytaristou a klávesistou jménem Lanvall, jeho přítelkyní zpěvačkou Sabine Edelsbacher a baskytaristou Kurtem Bednarsky. Nakonec se přidal i bubeník Ronald Navratil a kapela uzavřela kontrakt s Massacre Records. V roce 2000 vydala kapela své první album Sunrise in Eden.

Chvíli na to se kapela rozšířila o druhého kytaristu George Edelmanna, který se v sestavě dlouho neohřál a v roce 2001 ho vystřídal Andreas Eiblar, se kterým ještě téhož roku vydali druhé album s názvem Arcana. Další vývoj kapely nebyl nijak zvláštní. Členové kapely se lehce pozměnili a vzniklo několik dalších alb jako je Aphelion (2003), Shine (2004), The Grand Design (2006). Další album stojí za zmínku, neboť vzniklo za pomocí 65-ti muzikantů pod hlavičkou Czech Film Orchestra a dle mého názoru patří k nejlepšímu albu kapely. Album vyšlo v roce 2008 s názvem MyEarthDream. Dále kapela prodělala další personální změny a vydala desku Solitaire (2010), po které opět došlo na změny v sestavě.

V současné době kapela připravuje vydání nového alba s názvem The Bonding, které bude nahráno opět s orchestrem. Díky tomu a hlavně velkým nákladům pro takovéto nahrávání nabídli fanouškům možnost stát se sponzorem tohoto nahrávání a dostat se tak na booklet alba. Vydání je plánováno na červen tohoto roku. Kvůli práci na albu zatím kapela neplánuje žádné vystoupení. Více informací o zmíněné možnosti sponzoringu na stránkách kapely http://www.edenbridge.org.

Pokud jste tedy fandové metalové muziky podporované mohutným orchestrem a válí se Vám doma v matracích nemalý finanční obnos tak neváhejte a kontaktujte kapelu co nejdříve. Takovou příležitost si přece nemůže nechat nikdo ujít.

Jan „Dreid“ Páč

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace