Přejít na menu Přejít na obsah

Exkluzivní rozhovor s Tarjou Turunen: Hraní v Olomouci je prostě tradicí

18. 12. 2023

Redakce Magazín

Opět po roce jsme se setkali s oblíbenou metalovou divou Tarjou Turunen, jejíž koncerty se v hanácké metropoli staly předvánoční tradicí. A podobně je to i s autogramiádou, kterou kvůli enormnímu zájmu o vstupenky na koncerty legendární ledové královny severu pořádá již několik let Galerie Šantovka a přibližuje tak zpěvačku olomouckému publiku. 

Připomeňme si, že zpěvačka již zítra vystoupí v Olomouci v rámci svého turné Dark Christmas 2023. Nebude to však tentokrát v chrámu Panny Marie Sněžné, ale na Výstavišti Flora. Předtím, než se Tarja vydala rozdávat úsměvy a autogramy svým fanouškům, zastavila se u betlému v prvním patře obchodní galerie. Tam umístila tento rok postavu světové hvězdy, Bruce Dickinsona, který v Olomouci vystoupil na jaře. Nebyla to však její první návštěva unikátního betlému, který se snad jako jediný na světě kromě biblických postav pyšní i hvězdami hudebního showbusinessu. Před dvěma lety zde umístila figurku velikána Karla Gotta. Její vlastní postavička zdobí betlém již od roku 2019. 

Náš šéfredaktor Milan Papežík měl tu možnost Tarju vyzpovídat během exkluzivního rozhovoru, který při této příležitosti našemu magazínu poskytla. A opravdu i sama Tarja potvrdila, že tradice hraní v Olomouci není jen obyčejnou povídačkou mezi fanoušky a místními médii, ale ona sama to tak skutečně cítí.  

Tarjo, je to krásné se setkat opět po roce v Olomouci. Je to už takovou tradicí, že do Olomouce přijíždíte pravidelně během svého vánočního turné. Ale jak to cítíte Vy? Vy osobně to berete jako tradici? 
Tarja: Však to tradice je! (smích)

Takže je to takové to "must be"? (něco, co skutečně musí být pozn. redakce)
Tarja: Ano, je to "must be". To každopádně, protože se to stalo velice důležitým faktorem, že navštěvuji Českou republiku během mého vánočního turné. Je to pro mě tak krásné, že mě olomoucké publikum před lety takto vřele přijalo jako umělkyni. Proto jsou tyto koncerty pro mě velmi důležité. A důležité je také být součástí této olomoucké tradice. Je to pro mě opravdu speciální záležitost. 

Je to už 10 let, když jste měla v Olomouci Váš první koncert...
Tarja: Cože? Už 10 let?

Ano, byl to rok 2013.
Tarja: Wow! Wooow, 10 let!

A je skvělé, že si to všichni stále užíváme. A že Vás pořád baví dělat Vaše fanoušky šťastnými jako třeba dnes, kdy umožňujete těm, kteří se nedostanou na zítřejší koncert, Vás vidět naživo. 
Tarja: Nene, je to pro mě moc důležité. Mí fanoušci si zaslouží, abych jim jejich lásku vracela. A ti, co se na koncert nedostanou, budou mít určitě šanci zase v příštím roce. 

Tarja také natočila speciální zdravici pro našeho reportéra Nica, který je nyní na své životní pěší cestě z Nepálu do ČR a o které vás budeme brzy informovat i na Hudební scéně. Poté se stále usměvavá Tarja vrhla mezi fanoušky, aby jim šla odevzdat již zmiňovanou lásku. Ostatně, jinak než usměvavou Tarju ani neznáme a opět potvrzuje pravidlo, že mnoho světových hvězd by si z ní mohlo vzít příklad a objednat si od Tarji soukromé hodiny pokory. 

Za celý náš magazín tímto děkujeme Galerii Šantovka, že tímto způsobem Tarju každoročně přibližuje fanouškům a je součástí této krásné olomoucké tradice. 

Text: Milan Papežík, Sylva Kaplanová
Foto: Milan Papežík

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace