Přejít na menu Přejít na obsah

Jaromír Nohavica se na jaře vrátí do Olomouce


Poslední lednový den uvedla herečka Ivana Plíhalová v Divadle na Šantovce premiéru své zbrusu nové talk show 60+ s vzácným hostem Jaromírem Nohavicou. Již několik týdnů před uvedením bylo beznadějně vyprodáno a očekávání Olomoučanů byla veliká. Nohavica s Plíhalovou vedli rozhovor na úrovni dvou letitých přátel a diskutovali společně o rodině, hudební tvorbě a právě také o jejich vzájemném přátelství, které trvá už 38 let.

Během takřka dvouhodinové talk show prozradil přední český písničkář několik úsměvných, ale i smutných historek ze svého dětství a mládí, pohovořil o svém vztahu k rodičům a své ženě Martině, se kterou příští rok oslaví padesáté výročí svatby.

Publikum bylo po celou dobu nadšené a hltalo každé slovo oblíbeného písničkáře. Není se čemu divit, neboť celou diskuzi vedl ve velice familiérním stylu a po několikátém oslovení publika "Tož děcka" se člověk cítil, že je opravdu na správném místě. A skvěle se cítil sám Nohavica, který si několikrát během večera pochvaloval prostory Šantovky a především útulnost místního divadla. Prostory Divadla na Šantovce dokonce přirovnal ke svému ostravskému klubu Heligonka, kde se prý vždy cítí velice bezpečně a příjemně. Snad proto se také rozhodl ve spolupráci s Divadlem na Šantovce pokračovat a diváci se na něj mohou opět těšit 23. dubna, kdy vystoupí s cimbálovkou.

Velkým překvapením bylo, že kromě avízované diskuze se také hojně zpívalo. Zaznělo několik známých písní a chybět nemohla ani Cukrářská bossanova, kterou Jaromír Nohavica věnoval Ivaně Plíhalové na svatbě s jejím bývalým manželem Karlem. Netradičně vystupoval Nohavica bez své tahací harmoniky a na kytaru ho doprovázel syn moderátorky Matěj. S publikem se slavný zpěvák symbolicky rozloučil Ukolébavkou pro Kubu a Lenku.

Byl to velice příjemný večer a všichni přítomní odcházeli s nadšením a odnášeli si z večera několik nových poznatků a poselství.

Text: Milan Papežík
Foto: Áďa Simperová

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace