Přejít na menu Přejít na obsah

Kapela Highland spojila síly se zlatou slavicí Zuzanou Smatanovou


Není to tak dávno, co pětičlenná kapela Highland teprve vznikla, a od té doby slaví jeden úspěch za druhým. Kluci mají letošní koncertní planá nabitý k prasknutí a nedávno se také stali součástí druhého pokračování filmového trháku Gump - Jsme dvojka. Píseň Nech pochopíš nazpívali s několikanásobnou slovenskou slavicí Zuzanou Smatanovou.

Film Gump se stal v České republice a na Slovensku přímo kasovním trhákem a raketový vzestup kapely Highland jde ruku v ruce s touto symbolikou. Před pár dny kapela vydala společnou píseň Nech pochopíš se slovenskou zlatou slavicí Zuzanou Smatanovou. Nech pochopíš bude titulní písní druhého pokračování filmu s názvem Gump - Jsme dvojka. Ve videoklipu se objeví nejen záběry ze studia, ale i známé československé hvězdy se svými psími mazlíčky.

Kromě toho kapela nedávno vyrazila na své české turné po věznicích. Cílem turné WPA Prison Tour je upozornit na vzrůstající kriminalitu ve společnosti a problematiku návratů odsouzených do běžného života. "Moc dobře si uvědomuji, že každý z nás si zaslouží druhou šanci. A pak je to jen na něm, jak se k tomu postaví. Pokud tedy pomůžeme alespoň jednomu člověku v informovanosti, má tento projekt smysl," prozradil frontman kapely Eduard Rovenský. Projekt, který vznikl pod záštitou poslance Petra Sadovského, podpoří také oblíbená moderátorka Tereza Pergnerová. Poslední zastávkou turné bude i proslulá věznice Rýnovice, kde nalezl své útočiště nejslavnější vězeň Jiří Kajínek. 

Termíny WPA Prison Tour:
25. 2. 2024 Věznice Plzeň - Bory
31. 3. 2024 Věznice Rapotice
28. 4. 2024 Věznice Světlá nad Sázavou
5. 5. 2024 Věznice Drahonice
26. 5. 2024 Věznice Rýnovice

Jediný způsob, jak se na tyto zajímavé koncerty dostat, je nechat se zavřít. My vám však radíme, buďte hodní a raději navštivte koncerty kapely Highland během letní sezóny na nejznámějších československých festivalech. Termínů bude habaděj a již brzy budou zveřejněny. Nejbližší akcí, která kluky čeká, je 15. března 2. Charitativní ples pro nadaci Dortem proti rakovině. 

Chcete mít kapelu Highland na své akci? Neváhejte a rezervujte si svůj termín na e-mailu mpproduction.booking@gmail.com.

Text: Milan Papežík
Foto: Lukáš Zima

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace